Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena M Wallin: Alla friska människor vill arbeta

Annons

Replik på Moderaternas inlägg den 21 augusti

Vi är överens om en sak: Det är viktigt att arbeta och ju fler som arbetar desto bättre för vårt samhälle. Självklart. Men er politik ger inte fler jobb.

Arbetslösheten är fortfarande skyhög och den ”sysselsättning” som ökat under er tid vid makten, går under namnet Fasan – Fas 1–3. Vad kommer härnäst? Fas 4? Så många riktiga arbeten att yvas över blev det inte.

Alla friska människor vill ha ett arbete, lön och stå på egna ben. Och alla sjuka männi-skor vill bli friska. Det måste vara grundinställningen i ett demokratiskt, modernt samhälle. Eventuella undantag är marginella och därmed inte representativa. Er ”arbetslinje” baserar sig på en helt annan männi-skosyn.

Den ”kvalitet i välfärdens verksamheter” som ni anser er ha främjat, känner nog inte många berörda igen. Personal i vård, skola och omsorg ropar efter arbetskamrater och det skatteavdrag som ska ”återupprätta arbetets värde” är i själva verket ett bidrag och på intet sätt den löneökning som dessa – och även andra – grupper verkligen för-tjänar. Kvaliteten uppnås genom personalens försorg trots era neddragningar, så länge de orkar...

Främlingsfientlighet är en cancersvulst i samhällskroppen. I klasskillnadernas och orättvisornas spår kommer den smygande, så kallade vanliga människor som plötsligt tycker att han har nog allt lite rätt ibland, den där Åkesson … Det är så det börjar, i dag som så många gånger förr i historien.

En sak som dock hedrar herr Åkesson är att han står för sina åsikter. Det är mer än man kan säga om Nya Moderaterna. Er reformpolitik gynnar dem som redan har det allra bäst i vårt samhälle. (Man kan verkligen undra vilka bragder denna ekonomiska överklass har uträttat.) Det är dem ni i själva verket representerar. Försök inte slå i medborgarna något annat. I Nya Moderaternas och Alliansens Sverige 2012 ringlar köer av barnfamiljer hos kyrkans diakoner och liknande verksamheter. Det är vad ni har åstadkommit. Det luktar Fattigsverige om er politik.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons