Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena M Wallin: Moderaterna borde skämmas

Annons

Kommentar till Jessica Polfjärds och Jan Ericsons debattartikel i VLT den 11 augusti om”Arbetarpartiet” Nya Moderaterna. Bahh! Ett riktigt arbetarparti står för solidaritet, minskade klassklyftor och värnar om alla grupper, även när de är arbetslösa och sjuka. Ett riktigt arbetarparti står för ett uppbyggande av och ett bevarande av välfärden. Ett riktigt arbetarparti står på gräsrötternas sida även när det är missväxt.

Nya Moderaternas – och därmed Alliansens – straffpolitik slår ut, förnedrar och sänker människor och är inget annat än kvalificerad mobbning. ”Större frihet”, skriver ni. För vem? För den alltmer penningstinna överklassen?

”Alla jobb behövs …” Varför har ni då dragit ner på den offentliga sektorn? I vården, omsorgen och skolan sliter allt färre med allt större grupper att ta hand om. Måtte de ha köpt privata sjukförsäkringar för jobbskatteavdragen. Deras arbetssituation leder ju ofta till utmattnings- och förslitningssjukdomar som i Nya Moderaternas värld kan botas med fattigdom…

”… och alla människor ska ges chans på arbetsmarknaden”. Det är uppenbart att Nya moderaterna inte har den ringaste kunskap om människors grundläggande behov. Ingen blir frisk av att vara fattig. Tvärtom – fattigdom äter upp människan inifrån vilket leder till sjukdom, och all energi som kunde läggas på att komma tillbaka till ett rimligt liv går åt till att försöka hålla näsan över ytan. Och de ”tydliga vägar tillbaka till jobb” som ni åstadkommit, består av en ovärdig återvändsgränd där människor mår mycket dåligt, både de som går era ärenden och vi som får smaka på er beska och totalt verkningslösa medicin.

Jag blir gråtfärdig när jag tänker på alla barn som växer upp i den misär som er inhumana socialpolitik orsakar. Jag blir också förtvivlad när jag vet att Alliansens/Nya Moderaternas utslagningspolitik gynnar en viss herr Åkessons parti. Orättvisor gör tyvärr att vissa människor lägger skulden på de svagaste i samhället i stället för att ställa krav på en allt fetare överklass. Er politik, Nya Moderaterna, krattar manegen för främlingsfientliga krafter. Skäms!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons