Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Jansson: Stort tack till sjukhusläkarna

I VLT av den 15 maj 2012 framförde sjukhusläkarna i Västmanland kritik mot att den medicinska kompetensen har minskat inom landstinget på bekostnad av ökat antal politiker i styrelsen och en större organisation.

Annons

Denna organisation styrs inte enbart av proffs utan även av amatörer som saknar lämplig sjukvårdsutbildning och erfarenhet av kvalificerat ledarskap.

För undertecknad känns det som en lättnad att ovannämnda artikel kan leda till en saklig debatt om sjukvården.

Hur skulle det se ut om till exempel ABB leddes av ett antal amatörer som var rekryterade från politikerledet? I ett antal artiklar har jag framfört förslag för att förbättra styrningen av landstinget bland annat rörande styrelsens ansvar.

En av debattartiklarna i VLT (17 november 2011) hade rubriken ”Varför inte driva landstinget som ett aktiebolag?” All operativ verksamhet borde drivas av proffs på alla nivåer.

Att leda sjukvården i form av ett aktiebolag innebär att styrelsen får ett tydligt ansvar för redovisning, rapportering och organisation med mera. Landstinget drivs för närvarande efter uråldriga principer som det är dags att överge.

Jag har aldrig fått någon reaktion på mina artiklar. Odemokratiskt och närmast ofattbart!

Jag hoppas dock att läkarnas artikel inte slängs i en papperskorg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons