Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Jansson: Styrelsearbete kräver proffs

Annons

Styrelsearbetet har uppmärksammats alltmer sedan personalrepresentanter blivit medlemmar av företagens styrelse. Denna utveckling ställde krav på en grundutbildning gällande aktiebolagets olika organ och dess ansvar.

Socialdemokraterna ville utmana Wallenbergarna, vilket resulterade i en serie misslyckanden i miljardklassen. I industrifrågor okunniga politiker, makthungriga fackpampar och inkompetenta styrelser borgade för dessa praktfulla misslyckanden. Som alltid sökte man syndabockar och verkställande direktörer blev måltavlor, medan de okunniga styrelsemedlemmarna kom undan med blotta förskräckelsen.

Under 1980-talet blev en debatt aktuell beträffande styrelsernas ansvar. I dagsläget kan vi konstatera att de statliga företagens styrelser blivit föremål för en kvalifikationshöjning. Vissa tidigare pryoelever i styrelserna har ersatts av styrelseproffs.

Utbildningen av blivande styrelsemedlemmar har tagit fart. Det har säkert varit till nytta men är inte tillräckligt. För en kvalificerad insats i styrelsen krävs mångårig erfarenhet inom näringslivet. Man blir inte en ny Gene Kelly genom en kortare danskurs!

De mest okvalificerade styrelserna finner vi bland landets kommunala bolag. Ett par exempel: I Vägab, Västerås kommun, genomförde jag med styrelseordförandes goda minne en enkel kurs i styrelsearbete. Flertalet ledamöter saknade förkunskaper. Efter vilka principer väljs styrelsemedlemmar i de kommunala bolagen?

Styrelsen i Västerås flygplats AB var mer eller mindre inkompetent under några år. För undertecknad är det ofattbart att man inte väljer kvalificerad personal till styrelserna.

Västeråsalliansen borde ändra på utnämningspolicyn. Det är ju bolagsstämman, där Västeråsalliansen har makten, som utser styrelserna. Det kan inte vara i västeråsarnas intresse att ha pryoelever i styrelserna.

Bolagsstämmans krav på en förnuftig sammansättning av styrelsen bör ta hänsyn till företagets situation, bransch, storlek och ledningens samlade kompetensprofil. Denna profil kan till exempel omfatta följande fackområden: Teknik, ekonomi, marknadsföring och export. Ledningens kompetens bör ligga till grund för rekrytering av styrelsemedlemmar. Det är nog så att denna process, om den över huvud taget förekommer, ofta sker slentrianmässigt.

Valet av styrelser till våra mindre företag blir allt viktigare. En växande småföretagssektor är enligt mångas mening en absolut förutsättning för vår välfärd. Den tid då storfinansen kunde luta sig mot Gunnar Sträng är förbi. I dag kräver småföretagsamheten ökad uppmärksamhet. Västeråspartiet vill att Västmanland intar en framskjuten position som småföretagarlän.

Bolagsstämmans viktiga uppgift att utse styrelsemedlemmar måste nog skötas mer seriöst. Alla goda krafter bör samlas för att visa prov på vår förmåga, samarbetsvilja och framsynthet.

Vilka ställer upp?

Lennart Jansson

hedersordförande för västeråspartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons