Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Rosenberg: Vi vill ha samma skatt som löntagarna

Annons

Marion Annilén skriver att Folkpartiets landsmöte i november beslutat att även pensionärerna omfattas av framtida skattesänkningar.

Det är inte det vi pensionärer efterfrågar. Vi efterfrågar samma skatt som de som jobbar. Om man nu fortsätter sänka för alla grupper så kvarstår skatteklyftan. Då är det bättre att man höjer skatterna för dem som jobbar och att skatteintäkterna går till bland annat bättre äldrevård.

Att man, som Annilén skriver, försöker bättra på äldrevården är bra. Det finns mycket att göra där.

Det är inte bara förbättrad hemtjänst som efter-frågas utan också friheten att få välja om man ska bo hemma eller bo på ett äldreboende, vilket i dag är näst intill omöjligt att få göra.

Att det skulle bli någon större förändring som väsentligt förbättrar för de äldre har jag slutat tro på. Inför varje val kommer debatten upp och de styrande som ställs mot väggen svarar ”Det är just därför som vi tittar på bla bla bla ...” .

Sedan händer inget mer förrän medierna tar upp ett specifikt fall och man får åter höra att ”Det är just därför ...”

Nej, då är det bättre att man återställer så att det inte är några skatteskillnader mellan pensionärerna och de arbetande för där kan man se att det händer nåt. Det glöms inte.

Har sedan Folkpartiet tänkt fortsätta regera ihop med övriga partier i alliansen kanske man borde försöka få in lite empati och medmänsklighet och inte tvinga människor avstå operationer för att de tvingas söka jobb.

Lennart Rosenberg

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons