Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberala studenter: Frihet åt alla utan kårobligatorium

Anna Edén menar i VLT den 6 maj att studentinflytandet kommer bli lidande, när det nuvarande kårobligatoriet avskaffas. Detta eftersom kåren kommer att få, enligt dem, för lite bidrag från ­staten. Samtidigt vill en stor majoritet av de studenter som hon företräder avskaffa kårobligatoriet enligt Edén.

Annons

Liberala studenter vill se ett mer individuellt anpassat studentinflytande, där enskilda studenter kan påverka sin utbildning och sitt lärosäte, i stället för dagens kollektiva lösningar. Jag är övertygad om att Mälardalens högskola kan få fler höga betyg för sitt kvalitetsarbete framöver, oavsett om det finns en stark kår eller inte. Det viktiga är att den enskilde studenten får tycka till, inte att kåren gör det.

Ett avskaffande av kårobligatoriet kommer att vitalisera och modernisera studentinflytandet, samtidigt som Mälardalens studenter slipper tvånget att tillhöra en förening. Jag är förvissad om att Edéns medlemmar kommer att fortsätta att vilja vara medlemmar i den lokala kåren om den gör ett bra jobb.

Då är studenterna villiga att betala medlemsavgiften och staten behöver inte pumpa ut bidrag till verksamhet som ytterst få önskar. Om studenterna skulle fly Mälardalens studentkår behöver den sittande ledningen fundera över vad den gör för fel. Studenterna har allt att vinna med ett avskaffande av kårobligatoriet.

Pär Gustafsson

Ordförande Liberala studenter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons