Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna: Fel med politikerresa till Italien

Satsa hellre på förskollärare och mindre barngrupper

Annons

Liberalerna tycker att pengarna för en resa till Italien ska satsas direkt på förskolan . Foto :

Kö till förskolan och brist på förskollärare. Då väljer majoriteten i Förskolenämnden (S-MP-C-KD) att lägga hundratusentals kronor på att skicka sig själva (18 fritidspolitiker och tiotalet chefstjänstemän) på en fyra-dagarsresa till Italien.

Från Liberalernas sida är vi skarpt kritiska till denna studieresa och har tackat nej till att åka med på densamma.

Vi säger nej för vi tycker inte det är rätt att nämndens politiker ska åka på en resa till Italien samtidigt som vi har svårt i nämnden att betala löner som krävs för att kunna anställa förskollärare, minska barngruppernas storlek och satsa på kompetensutveckling för personalen. Vi tycker heller inte att det är en sund användning av skattemedel.

Självklart är det bra att nämndens ledamöter deltar i olika typer av kompetensutveckling men då ska såväl syfte som nytta och kostnader vara rimliga.  

Vi har blivit varse att det Kristdemokratiska kommunalrådet Amanda Agestav (KD), på sin blogg kritiserar vårt ställningstagande och agerande i denna fråga.

Hon kallar oss populister och kritiserar oss för att inte ha kontaktat henne direkt och tacka nej till resan. Vi har båda tackat nej i enlighet med instruktionerna i den inbjudan vi fått. Om Amanda Agestav efter vårt svar ville ha en personlig förklaring och motivering hade hon kunnat kontakta oss båda.

Vi står båda för vårt agerande och ställningstagande. Vi tycker inte att en fyradagarsresa till Italien är rätt sätt att använda nämndens pengar på. Vi vill hellre satsa på förskollärare, kompetensutveckling för personalen och mindre barngrupper i förskolan.

Läs också: Västeråsstyret: Alla barn har rätt till en bra start i livet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons