Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linn Aldén: Den borgerliga regeringen håller inte måttet

I Sverige finns 16 miljömål som är både regionalt och nationellt omfattande. I en artikel i VLT den 7 maj 2012 fastslår länsstyrelsen att miljömålen inte kan uppnås utan statliga bidrag och i artikeln skrivs också: ”miljöpolitiken ska bidra till en bättre miljö, men inte flytta problemen till andra länder.”

Annons

Här blir det dock väldigt tydligt att vår borgerliga regering inte håller sig till den omsorgsfullt skrivna och vällåtande formuleringen av sin klimatpolitik. Hos Socialdemokraterna är det mycket snack och lite verkstad. Hos det nya arbetarpartiet, Moderaterna, är det i stället välformulerade utredningar, arbetsplaner och mål som aldrig ger resultat.

Det vore intressant att höra vad M, KD, C och FP har att leverera när vattenresurserna är otjänliga, när det inte längre finns någon skog att hugga och när den biologiska mångfalden hotas av gentekniskt framställda superarter som inte längre kan anpassa sig efter klimatförändringarna. Inte nog med att miljöpolitiken inte ger resultat, samtidigt bedriver Moderaterna en arbetspolitik som går ut på att chefer och direktörer tjänar orealistiskt mycket pengar. Detta samtidigt som arbetarna får välja mellan att gå eller att jobba för lägre löner.

Denna arbetslinje tär ytterligare på miljön, då den medför att exempelvis många tillverkare väljer att flytta sina fabriker utomlands, där miljökraven är lägre och arbetskraften billigare. Vad sänder detta för signaler till u-länder, när svenska varumärken etablerar industrier i exempelvis Polen, Kina eller Bangladesh?

Moderaterna och övriga alliansvänner är absolut välutbildade och skickliga talare och skribenter, men när det gäller att leverera en politik som är långsiktigt hållbar så håller de inte måttet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons