Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luttropp Gynt: Det finns plats för både Västeråstorn och Naturum

Annons

Strandzonen i Västerås tätort har två upplevelsesidor – landsidan och sjösidan. Vårt förslag med skyskrapan Västeråstornet vid västra sidan av Svartåmynningen berikar båda vyerna, i likhet med Turning Torso i Malmö.

Idén med ett Naturum har två föreslagna placeringar. Dels läget för Västeråstornet, och dels även ute på Svartåpiren som är det naturliga läget för ett Naturum som skall beskriva naturen för både land och vatten. Det finns således plats för båda.

Tillsammans med Sjökrogen vid Lögarängsvägen kan dessa två attraktioner, som alla är lättillgängliga från både land- och sjösida, ge Västerås en värdeskapande profil.

Rune Karlsson ogillar skyskrapor. De är både skymmande och Hongkonginspirerade (VLT den 11 januari). Alla hus oavsett antal våningar, är skymmande. Men samtdigt skapar många hus av olika storlekar en stadsbildning som ger många berikande synupp-levelser till glädje för både invånare och besökare.

Vår inspiration till Västeråstornet är inte Hongkong som Rune Karlsson tycks tro. Inspirationen har vi hämtat från naturen – en torn-snäcka (familjen Turritellidae).

Västeråstornet kan förstärka Västeråsprofilen – Tornens stad – som till stora delar finns redan i dag, nu senast med det snart påbörjade Östra hamntornet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons