Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på båtklubbarna

Annons

Flytten av vinteruppläggningsplatser för båtar till Johannisberg har debatterats och ifrågasatts. En första kostnadsuppskattning indikerar också att det blir mycket dyrbart. Beloppet 100 miljoner har nämnts.

Vi moderater bjöd därför in representanter för båtklubbarna till ett möte för att diskutera deras syn på frågan. Det visade sig att båtklubbarna redan har enats om ett gemensamt förslag till vinteruppläggning för båtar i Västerås.

Det handlar om att kombinera båtservice, vinteruppläggningsplatser och boende inom samma område.

Om uppläggningsplatserna blir kvar i befintligt område är det ett mycket billigare alternativ än att behöva flytta uppläggningsplatserna till Johannisberg. Konsekvensen är att antalet byggrätter kommer att behöva minskas något.

Det handlar om att kunna kombinera både uppläggningsplatser och fler bostäder inom området och initiativet kommer också från båtklubbarna som representerar en stor grupp i västeråsare som vi skall lyssna på.

När vi moderater yttrade oss över översiktsplanen, föreslog vi att viss båtservice skall behållas i nuvarande läge, alltså samma tankar som båtklubbarna för fram. Om det nuvarande serviceområdet snyggas till och enbart verksamhet som har båtanknytning finns kvar kan det bli ett mycket attraktivt och trevligt inslag i området. Bland annat har boende på Öster Mälarstrand framfört att man skulle sakna detta inslag i stadsbilden.

Vid mötet framkom också att båtklubbarna i Västerås har enats om att samverka för att kunna ta över driften av båtplatserna, både i vattnet och på land, om de får rimliga villkor på arrendet.

Vi moderater har tidigare motionerat om just detta men det behandlades ljumt av den socialdemokratiska majoriteten i stadshuset. Om båtklubbarna tar över ansvaret för driften av båtplatserna skulle detta gynna både båtägare och skattebetalare i Västerås.

Det är därför dags att Västerås stad omprövar tidigare planförslag och utarbetar ett nytt förslag utifrån de idéer som presenterats av båtklubbarna.

Elisabeth Unell Claes Kugelberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons