Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på Hamreborna!

Annons

För mer än ett år sedan gjorde folkpartiet en undersökning bland de boende på Hamre angående förtätning av området. De allra flesta var positiva till att bygga hyreslägenheter och gruppboende, bara det inte skedde på grönområden som användes för idrott och rekreation. Undersökningen var ett sätt att pejla stämningen inför de förslag som stadsbygnadskontoret arbetade med för kvarteret Flygaren. Vi meddelade givetvis resultatet till berörda tjänstemän.

Vid ett informationsmöte med Hamreborna fick tjänstemännen samma besked. Ändå tvingades tjänstemännen lägga fram förslaget om flera femvåningshus och ett gruppboende just på en fotbollsplan!

Vid behandlingen i fastighetsnämnden reserverade sig givetvis oppositionen. Vi pekade i stället på att när den nya bullerzonen blir klar till sommaren 2005, så kan till exempel Lillhamra bebyggas. Även andra förslag lämnades, till exempel skogsbacken vid korsningen Hamregatan-Björnövägen och dungen närmast "rikets sal" på Väderleksgatan.

Inför byggnadsnämndens beslut nu i januari fick jag telefon från en jublande glad Hamrebo som talade om att tjänstemännen dragit bort förslaget om att bygga flerfamiljshus i kvarteret. Han blev inte ledsen, utan arg när social"demokraterna" körde över tjänstemännens förslag. Nu får det vara nog med missbruk av demokratin - tyckte han.

I sak säger socialdemokraterna att skälen att bygga flerfamiljshus på fotbollsplanen är följande:

l Det finns ingen annan byggbar yta utanför bullerzonen.

l Det behövs hyreslägenheter på Hamre för att minska bostadssegregeringen i staden.

Ingen av argumenten är sant. Det finns andra ställen att bygga på och de lägenheter som planlagts är dyra bostadsrätter som bara kan köpas av de med tjock plånbok.

Varför vill då socialdemokraterna bygga på fotbollsplanen, tror Du käre läsare?

Göran Landerdahl (fp) andre vice ordförande i kommunfullmäktige

och fastighetsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons