Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Ansvarsfull politik är viktig

Annons

Förra onsdagen var det partiledardebatt. Det blev än en gång tydligt att Alliansen står mot en splittrad opposition, utan vare sig jobbpolitik eller en gemensam lösning på hur regeringsalternativet ska se ut. Alliansens ansvarsfulla ekonomiska politik har lett till att utanförskapet sedan 2006 har sjunkit med 200 000 personer och sysselsättningen ökat med ungefär lika många personer. Arbetslösheten är visserligen alldeles för hög, men har utvecklats relativt bättre än i andra europeiska länder. Vi får inte glömma bort att Sverige och omvärlden har drabbats av en historiskt djup ekonomisk kris och att den inte är över än.

Fortfarande är det viktigt med en ansvarsfull politik som behåller den goda ordningen i de offentliga finanserna och skapar jobb. Det handlar om grupper med alltför svag förankring på arbetsmarknaden: unga, utrikes födda och funktions-hindrade. Alla med särskilda utmaningar och särskilda problem som vi behöver fortsätta finna och utveckla lösningar för. Stora och viktiga utmaningar kvarstår. Vi har visat att vi vågar ta tag i samhällsproblemen och det kommer vi att fortsätta med.

Fortfarande driver oppositionen en politik som försvårar för unga att komma in på arbetsmarknaden. En politik som gör det dyrare för små företag att etablera sig och anställa. För kärnan i den socialdemokratiska politiken är faktiskt 25 miljarder kronor i skatte-höjningar på hushåll och företag. Det är höjda inkomstskatter, höjd lastbilsskatt, höjd löneskatt för ungdomar, höjd restaurangmoms och minskat RUT och ROT. Det verkar Löfven (S) med partikamrater ha glömt att berätta för väljarna.

Vi har i dagens Sverige en alliansregering som tar ansvar för landet och satsar på jobben. På andra sidan står en rödgrön opposition som inte vet hur eller om den ska samarbeta. Den vill att arbetslinjen nedmonteras genom en politik som lägger 40 procent av satsningarna på olika typer av bidrag. Hur kommer det att skapa fler jobb? Hur gör den politiken det mer lönsamt att arbeta? På vilket sätt är det en företagarvänlig politik? Sverige behöver en ansvarsfull ekonomisk politik, som sätter jobben först och en regering som håller ihop. Nä, några nya svar från oppositionen gav inte partiledardebatten förra veckan. När oppositionen lovar mer av allt till alla ser regeringen till att ha en ansvarsfull finansiell politik.

Tomma löften om ofinansierade satsningar skapar inga nya jobb. Svenska folket har visat att de vill ha en regering som tar ansvar, vilket vi fortsätter att ta.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons