Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Använd din röst för fler jobb

Den globala finanskrisen påverkar Sveriges sysselsättning och tillväxt negativt, samtidigt som den globala konkurrensen börjar hårdna.

Annons

Svensk arbetskraft konkurrerar med länder som Kina, Indien och USA. EU:s framtida konkurrenskraft kan varken bygga på gamla meriter eller låga löner.

Genom att minska byråkratin, ta bort onödiga regler och öka rörligheten över gränserna kan fler jobb skapas i hela Europa.

Grunden för moderaternas ekonomiska politik är att alla som har möjlighet ska arbeta. Den svenska arbetslinjen hör hemma i hela EU. Viktiga faktorer för att lyckas är att öka arbetsutbudet, minska regelbördan för företag samt att stärka den inre marknaden och öka rörligheten över

nationsgränserna.

Målsättningen är att minska regelbördan med 25 procent till 2012. Det handlar om att förenkla men också att slopa dem helt inom områden där det inte finns ett tydligt mervärde av att ha gemensamma regelverk. Med ett gemensamt patent underlättar vi för fler att driva företag och kunna sälja sina produkter i hela EU. Det i sin tur kan skapa fler jobb.

Sverige har allt att vinna på att hålla arbetsmarknadspolitiken utanför ytterligare EU-harmonisering. Arbetsmarknadspolitiken ska vara en nationell angelägenhet som bygger på de olika traditioner och modeller som vuxit fram. Din arbetstid ska bestämmas mellan dig och din arbetsgivare, inte från Bryssel. Likaså bör socialförsäkringar och andra transfereringssystem beslutas på nationell nivå, nära den det berör.

Mitt sociala Europa går ut på att ge alla EU-medborgare möjligheten att flytta, jobba och studera inom EU – ett flexibelt och lättrörligt EU.

Anna Hård af Segerstad

kandidat i valet till EU-parlamentet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons