Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Är inte patienterna nöjda ska inte landstinget vara nöjt heller

Det stora missnöjet över familjeläkarmottagningen i Hallstahammar måste tas på allvar.

Annons

Patienter känner sig inte trygga, det är problem med bemanningen och fler söker sig till andra familjeläkarmottagningar.

Resultatet från den stora patientenkät som gjordes på uppdrag av Sveriges Kommuner och landsting (SKL) talar sitt tydliga språk. Hallstahammars familjeläkarmottagning hamnar på plats 31 av 31 och får sämst betyg av samtliga familjeläkarmottagningar i Västmanland. Patienterna är inte nöjda, då ska inte Landstinget Västmanland vara det heller.

Familjeläkarverksamheten i Hallstahammar dras även med ekonomiska problem. Resultatet för 2011 landar på minus 1,8 miljoner kronor.

Trots att vi moderater gång på gång uppmanat de rödgröna i landstinget att agera har situationen inte blivit bättre. Vi måste tänka om och mottagningen i Hallstahammar måste få en riktig nystart. När liknande situationer uppstod i Fagersta och vid Sala Norra familjeläkarmottagning lades verksamheten ut på entreprenad. På så vis har landstinget sparat mycket pengar. Resurserna man har sparat har i stället kommit till god nytta på andra håll i vården samtidigt som man fått fungerande enheter.

Det är nu dags för Hallstahammar att gå samma väg och vi moderater föreslår därför att man lägger ut familjeläkarmottagningen på entreprenad.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons