Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Det krävs nya grepp i jakten på rätt kompetens

Annons

Arbetskraftsinvandring är nödvändig för att åtgärda ingenjörsbristen i svensk industri

Internationella teknikföretag med säte i Sverige hittar inte längre tillräckligt kvali-ficerad kompetens, samtidigt som för få ingenjörer utbildas vid högskolor och universitet. Enligt samstämmiga rapporter kommer ingenjör vara det ledande brist-yrket nu och i framtiden.

Under flera år har det blivit svårare att tillsätta jobben som skapas när multinationella företag når globala framgångar, likaså att ersätta medarbetare vid pensionsavgångar.

I Västerås är rekryteringsbehoven akuta. Varje år behöver tusentals ingenjörer anställas inom branscher som kraft, auto-mation, service och järnvägsinfrastruktur. Det senaste åren har rekryteringskostnaderna skenat – i dag är det inte ovanligt att en ingenjör kan kosta så mycket som upp till 250 000 kronor att rekrytera till ett företag.

Nu krävs nya grepp i jakten på rätt kompetens. Företagen i Västerås och i andra svenska städer öppnar därför nu för mer omfattande och systematiserad import av kompetens. Asea rekryterade tiotusentals unga människor från utlandet på 40-, 50- och 60-talen, och nu krävs en ny våg av arbetskraftsinvandring.

Nyligen kom en delegation från föreningen Jobba i Västerås, som samlar kommunens arbetsmarknad, tillbaka från en uppmärksammad resa till Serbien. De fick med sig två modeller för kompetensimport som testats för läkare till Tyskland och för ingenjörer till italienska bolag inom olje- och gasindustrin. Nu skapar Västerås en egen modell.

På kort sikt handlar det om att balansera överskott i ett land med underskott i ett annat. På lång sikt handlar det om att stimulera den fria rörligheten på Europas arbetsmarknad på ett sätt som garanterar långsiktig kompetensförsörjning.

I takt med hårdare global konkurrens från Kina och Indien samt förändrade handelsförbindelser, riskerar balansen mellan utbud och efterfrågan av kompetens att bli ett hinder för fortsatta investeringar i regioner där industriföretagen verkat i decennier.

Fler regioner borde följa Västerås exempel och öppna för ökad arbetskraftsinvandring.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons