Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Fler har arbete och utanförskapet minskar

Annons

Nya Moderaternas uppgift är att lösa samhällsproblem och göra Sverige till ett bättre land för alla som bor här. Vi värnar högt om Sveriges gemensamma välfärd och tycker att det, även i framtiden, är av stor vikt att alla kan och vill bidra till välfärden genom att jobba och betala skatt. De senaste årens finanskris har lagt en tung ekonomisk börda över många av våra europeiska grannar och det är viktigt att komma ihåg att Sverige, just på grund av vår ansvarsfulla och solidariska politik, klarat sig väsentligt bättre än många av våra grannländer.

När Moderaterna och Alliansen 2006 fick väljarnas förtroende att ta tag i Sveriges växande problem tog vi oss an uppgiften med största allvar. Vi arbetar för att återupprätta arbetets värde och sätta kvalitet i välfärdens verksamheter framför utbyggda bidragssystem med ett utbrett utanförskap som följd. Just utanförskapet har sedan 2006 minskat med 200 000 människor och dessutom har människor i sysselsättning ökat med 200 000. Det är siffror vi är stolta över. Alla människor behövs när det krisar i omvärlden.

Det är dessutom vår övertygelse att ett eget arbete är viktigt både för individen och för samhället. Att fler människor har ett arbete att gå till betyder inte bara att fler känner sig behövda utan även att vi kan satsa på skolan, vården, rättsväsendet och omsorgen av våra äldre.

Just därför vilar Moderaternas politik på att det är viktigt att arbeta. Därför har vi infört jobbskatteavdraget. I praktiken innebär det att breda löntagargrupper som sjuksköterskor, metallarbetare och lärare i år får en extra månadslön tack vare vår jobbpolitik.

Arbetet med att förbättra förutsättningarna för människor att komma i arbete är därför prioriterat i alliansregeringens fortsatta reformpolitik. Så tar vi ansvar för Sverige och så möter vi utmaningarna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons