Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M+FP+C+KD: Hallstahammar behöver majoritetsskifte

Om bara ett år är det val till riksdag, landsting och kommun. Vi kan konstatera att Alliansen på olika nivåer i vårt land har gjort och gör ett gott arbete. Det har gett oss i Allians för Hallstahammar ett bättre utgångsläge än i tidigare kommunalval.

Annons

Det är dags att Hallstahammarsborna får ett samspelt och trovärdigt alternativ till det fastgrodda röda styret. Vi vill göra Hallstahammar till en bättre plats att leva, bo och verka i.

Allians för Hallstahammar är ett starkt alternativ till socialdemokraterna, som har styrt Hallstahammars kommun i snart 100 år. Inget parti bör under så lång tid sitta vid makten. Långt maktinnehav innebär att välbehövlig förnyelse i kommunen inte genomförs.

Vi har under den gångna mandatperioden visat kraft och initiativvilja bland annat när det gäller införandet av tidiga insatser i förskolan. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har hela tiden betonat att de har skolfrågorna under kontroll.

Men, så kom skolinspektionen till vår kommun och det visade sig att våra skolor inte alls var bra. Nu tänker Socialdemokraterna och Vänsterpartiet genomföra det som vi under flera år påpekat, nämligen tidigare insatser och framförallt kontinuerlig uppföljning av hur det går för våra elever.

Vi har i motioner, interpellationer och frågor påpekat vikten av att våra äldre ska få större valfrihet på ålderns höst. Många kommuner låtit sina medborgare få mer att säga till om. Om vi får förtroendet att leda vår kommun kommer vi att se till att denna valfrihet blir verklighet i Hallstahammar. Det är en självklarhet att själv få bestämma vem som ska komma över den egna tröskeln, gammal eller ung. Sjuk eller frisk.

Vi kommer att arbeta för öppenhet och insyn för att förstärka demokratin. Kommunens vision, Det goda livet i storstadens närhet, får inte bara bli ord. Vi kommer att visa att vi kan leva upp till den.

Hallstahammar behöver förändring. Hallstahammar behöver nya idéer och nya initiativ. Hallstahammar behöver Alliansen.

Hans Strandlund (M)

Sigge Synnergård (FP)

Per Wernberg (C)

Roy Cederbäck (KD)

gruppledare

i Allians för Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons