Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M+FP+KD+C : Vi vann men förlorade valet i Västerås

Västeråsalliansen bestående av Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Centern fick 852 röster mer än Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet men förlorade i mandatfördelningen med två mandat.

Annons

Det innebär att de har 30 mandat, Västeråsalliansen 28 och Sverigedemokraterna har 3 och är vågmästare.

För att ge ett styre med ordförande från samma block har Västeråsalliansen bestämt sig för att stödja att ordförande utses av Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet. Det innebär att Västeråsalliansen den 2 november kommer att överlämna ordförandeposterna till oppositionen i Västerås.

Vi i Västeråsalliansen lovar våra väljare att fortsätta arbeta för ett tryggare friare och ansvartagande Västerås. Vi kommer aldrig att vika från det som vi ser som Västerås bästa och det förtroende vi har fått från västeråsarna.

Vi kommer att arbeta för att den politik som påbörjades under innevarande mandatperiod ska fortsätta att förverkligas. Förslag som höjd skatt, avvecklande av vårdnadsbidrag och avvecklande av valfrihet i hemtjänsten kommer vi att avvisa.

Vi kommer även i fram-tiden att fortsätta att fokusera på kunskaper i skolan och att även fortsättningsvis utveckla läsa-, skriva- och räknagarantin.

Vi i Västeråsalliansen kommer att fortsätta driva en offensiv politik för Västerås bästa. Västerås är en fantastisk stad med stor potential för att utvecklas. Västerås kan klara konkurrensen från omvärlden om vi fortsätter att vara öppna för nya förslag, tillväxt och utveckling. Miljöfrågorna måste sättas i centrum så att omställningen till en klimatsmartare stad fortsätter.

Genom en ständig förbättring av företagsklimatet, bättre service till företag och där hela Västerås utvecklas kommer det att bli fler jobb. Västeråsare ska fortsätta att bli mindre beroende av bidrag och ges möjlighet att utvecklas. Nya västeråsare måste bli mer delaktiga i samhället eftersom alla kan bidra utifrån sin förmåga.

Vi lovar att bli en aktiv opposition och hoppas Socialdemokraterna, Vänstern och Miljöpartiet är öppna för dialog. När vi var i majoritet var vi öppna för deras förslag och där fler motioner har bifallits från oppositionen än som tidigare varit fallet.

Nu hoppas vi att våra förslag också kommer att genomföras och inte som tidigare kategoriskt avslås. Vi är beredda att ta ansvar för breda överenskommelser. Men det kräver att de rödgröna kommer till oss i Västeråsalliansen och i förhandlingar är beredda att ge oss ett reellt inflytande.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons