Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Inget straff för barn att få vara med sina föräldrar

Annons

Alla barn i Västerås har rätt till pedagogisk verksamhet i förskolan under minst 15 timmar i veckan. Hur timmarna fördelas bestäms i dialog mellan förskola och föräldrar med barnperspektivet – bästa pedagogiska verksamhet.

De barn som vistas heltid på förskolan är barn vars föräldrar arbetar eller studerar på heltid. Många barn har av olika orsaker långa vistelsetider på förskolan och för att pedagogerna ska ha mer tid till dessa barn är det rimligt att barn som av olika anledningar har sina föräldrar hemma har kortare vistelsetid på förskolan.

Under 2009 fortsatte arbetet med att följa upp kvaliteten i förskolan. Detta kommer att fortsätta även under 2010, dels med fokus på barngruppernas storlek, dels med fortbildning genom Förskolelyftet. Vi vill se fler förskolelärare inom förskolan. Rekrytering av flera dagbarnvårdare är också fortsatt prioriterat under det kommande året.

Att som Anders Teljebäck (S) och Per Lithammer (V) försöka sätta likhetstecken mellan skattesänkningar och barnens vistelsetid på förskolan är bara patetiskt. Vi genomgår i Västerås, såväl som i större delen av västvärlden, en ekonomisk kris då det gäller att vara försiktig med kommunens utgifter. Västeråsalliansen har valt att genom skattesänkning stimulera näringslivet och efterfrågan, eftersom ett väl fungerande näringsliv är en förutsättning för vår välfärd. Besparingsuppdrag har givits till alla områden, men Västeråsalliansen har varit mycket tydlig på att förskolesatsningen ska bestå!

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet säger att ”barnen straffas” när de får umgås med sina föräldrar. Hur tror ni att barnen uppfattar detta? Det kan aldrig vara ett straff att få vara med sina föräldrar!

Västeråsalliansen håller fast vid att alla barn har rätt till pedagogisk verksamhet varje dag.

Christina Alman (M)

ordförande i förskolenämnden, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons