Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Oppositionen lovar orättvisa skatter, frågan är bara hur höga

Annons

Fastighetsskatten, som utgick från en bostads taxeringsvärde gjorde att många fick svårt att behålla hus de ägt sedan länge.

I dag beskattas värdet när det faktiskt finns, det vill säga vid försäljning. I och med avskaffandet av fastighetsskatten tog Moderaterna och Alliansen ett historiskt steg för ökad rättvisa i samhället.

Nu går vi ännu längre och utreder förutsättningarna för att taxeringen på villor ska kunna tas bort. Då fastighetstaxeringen numera endast fyller en begränsad funktion finns det anledning att se över systemet.

Som ni vet vill däremot Socialdemokraterna bilda regering med Vänsterpartiet och återinföra den statliga fastighetsskatten i hela vårt land. Att ge de forna kommunisterna ett stort inflytande över Sveriges styre var otänkbart för tidigare socialdemokratiska regeringar, men nu kan detta alltså bli verklighet.

Vänsterpartiet vill återinföra den statliga fastighetsskatten för villor med ett taxeringsvärde över två miljoner kronor. Detta är ett mycket stort hot mot villa-ägare över hela landet.

I genomsnitt skulle detta innebära en statlig fastighetsskatt utöver den kommunala avgiften på 840 kronor för villaägare i Västerås med omnejd.

Kom då också ihåg att detta bara är en av många föreslagna skattehöjningar. Oppositionen har lovat kraftigt höjda skatter om de kommer till makten, och förslagen vi ser nu är bara startskottet.

Vidare är det inte osannolikt att även bostadsrättsinnehavare på sikt kommer att få höjd fastighetsskatt. För vad är det som säger att oppositionen skulle nöja sig med villaägare?

Är det inte rimligt att även höja fastighetsskatten för bostadsrättsinnehavare? Lars Ohly bor ju själv i en bostadsrätt i Stockholms innerstad!

Återinförandet av fastighetsskatten kommer inte att leda till ett enda arbetstillfälle.

Tror verkligen oppositionen att en återinförd skatt, som självklart skulle minska hushållens köpkraft, kommer att bidra till Sveriges tillväxt?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons