Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Skattefinansierat homohat – nej tack!

Många organisationer är i dag helt beroende av bidrag via skattemedel för sin existens.

Annons

 Man skulle kunna tro att offentliga medel enbart ges till organisationer som respekterar människors lika värde, men tyvärr är så inte fallet. En del av Sveriges bidragsberoende organisationer är homo- och transofoba.

I ett land med yttrandefrihet måste även hbt-kritiska åsikter kunna framföras. Öppna Moderater anser att yttrandefriheten bör värnas mer än något annat, men för oss är det viktigt att verksamheter som finansieras av skattemedel följer några enkla regler om allas lika värde och rättigheter. Om verksamheten motarbetar hbt-personer vill vi inte vara med och subventionera den.

Offentliga medel kan vara statliga, kommunala eller landstingsbidrag och dessa betalas ut till en mängd organisationer i vårt land. Somliga av dessa organisationer är inte väl-villigt inställda till homo-, bi- och transpersoner. Det arrangeras seminarier etc med homofientliga personer inom ramen för dessa organisationers verksamhet. Att även hbt-personer med skattemedel är med och finansierar motvilja, förakt och ibland hat mot vår grupp är oacceptabelt och inget vi vill ställa upp på.

Vi kräver en översyn av samtliga skattemedelsfinansierade bidrag till organisationer och förväntar oss att varje organisation som tar emot dessa bidrag ska ha en hbt-plan för att inkludera och synliggöra hbt-personer i sin verksamhet. Detta synsätt måste vara grundläggande i ett modernt och demokratiskt land som Sverige.

Organisationer som inte har en positiv syn på hbt-rättigheter ska helt enkelt inte ha rätt till bidrag som vi alla är med och betalar över skattesedeln. Offentliga medel ska enbart ¿kunna ges till organisationer som respekterar dessa grundläggande principer.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons