Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Socialdemokraterna gör det svårare för välfärdsföretag

Annons

Alla Sveriges medborgare ska kunna lita på att skolan håller en undervisning av högsta kvalitet, att sjukvården kan ge oss alla god vård och att omsorgen av våra barn och gamla fungerar.

Därför ser vi med mycket stor oro på det utspel Socialdemokraterna tidigare gjort om vinstbegränsningar i välfärden där S, med Löfven i spetsen, vill se stora regleringar och kraftigare insyn i välfärdsföretag. Vi är oroliga för konsekvenserna.

Tvärtemot regeringens ambition om en kraftig regelförenkling för svenska företag skulle Löfvens förslag innebära en kraftig ökning av företagares pappersarbete där både administration och regler skulle bli fler. Vinstbeskedet kan inte tolkas på annat sätt än att Löfven viker sig för vänsterfalangen i Socialdemokraterna.

Att han tidigare uttryckt vikten av människors val-frihet och att han inte vill begränsa möjligheterna att driva företag inom välfärdsområdet, det går man nu emot.

Nya Moderaterna tycker att vi behöver värna vår gemensamma välfärd. Vi behöver tydligt klarlägga att våra gemensamma skattemedel används på bästa vis för att i slutänden erbjuda högsta möjliga kvalitet. Dessutom slår vi vakt om begrepp som valfrihet och ökat företagande.

Vi tycker att det är glädjande att även Svenskt Näringsliv ser Löfvens politik för vad den är. Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström markerar tydligt hållning genom att påtala hur Löfvens konstruktiva perspektiv på företagsamhet bytts ut mot den krassa verkligheten där ”ideologiska vänsteridéer slår ut insikt om vad företagsamheten kan bidra med i människors vardag.”

Sverige ska vara ett land där det lönar sig att arbeta, där företagande främjas så att jobben blir fler och där välfärden finns till stöd då medborgarna behöver den. I arbetet med att trygga viktiga välfärdssatsningar inom skolan och sjukvården satsar regeringen på jobb, välfärd och konkurrenskraft.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons