Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Utomhusbadet Lögarängen kan komma att försvinna

Underlag för nytt utomhusbad behövs nu

Annons

Blir det också ett nytt utomhusbad?

I nuläget håller staden på att planerar för det nya Lögarängsbadet. Vi moderater har varit tydliga med att kostnaden för det nya badet måste pressas ner, eftersom det finns många andra viktiga investeringar som staden behöver genomföra de kommande åren. Då krävs prioriteringar.

Idag finns ett utebad med vattenrutschbanor som är mycket populärt hos västeråsarna, även efter att Löga strand har anlagts. Utomhusbadets livslängd är dock i sitt slutskede.

Dock finns det idag ingen plan i nämnden för idrott- och friluftsliv för om det ska bli ett nytt utomhusbad år 2020 eller inte i samband med byggandet det nya badet. Därför har

Moderaternas tagit initiativ och föreslagit att staden ska börja planera och ta fram underlag för ett eventuellt utomhusbad. Det är rimligt att göra detta nu, då politiker och tjänstemän håller på att planera Västerås stads budget för 2018, samt en investeringsplan fram till år 2020.

Såväl storlek som utformning behöver planeras, budgeteras och projekteras. I nuläget har man endast möjliggjort en teknisk inkoppling för eventuellt utomhusbad. Vi moderater anser att det därför behövs en plan för hur parkytan och utomhusbadet ska utformas i framtiden.

 Vi politiker måste få konkret underlag att ta ställning till, så att vi i god tid kan förbereda och inkludera det i den budget som ska antas i juni. Vi hoppas att även S-styret ser värdet av ett utomhusbad och vill vara med och ta ansvar i denna fråga, för västeråsarnas skull.

Läs också: M har svårt att skilja på opposition och revision

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons