Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Edström (MP): Överens med C om målen, men inte medlen

Politik handlar ofta om att lyfta fram åsiktsskillnader för att på så sätt tydliggöra sin egen ståndpunkt. Man måste också klargöra de saker man är överens om för att på så sätt hitta gemensamma och ibland nya vägar framåt.

Annons
Grönt är skönt. Fler odlingslotter och ytor för rekreation behövs, skriver Magnus Edström.

Jag vill därför passa på att visa några exempel där Miljöpartiet och Centerpartiet är överens:

Flera mycket viktiga målsättningar och inriktningar förenar alltså våra partier

Det som skiljer oss är synen på hur vi når målen. Vi Miljöpartister vill, som i fallet med Gäddehom, inte ha en nybyggnation på landet utan att möta upp detta med hållbara kommunikationsalternativ redan från grunden. Att förlita sig på att tekniken någon gång i ett senare skede kommer att lösa problemen menar vi inte är ett hållbarhetstänkande, utan en dålig ursäkt för avsaknaden av detsamma.

Det är bättre att göra rätt från början, med de medel man har i dag. Genom smart och ansvarsfull samhällsplanering ger vi invånarna förutsättningar för en grönare livsstil även på landsbygden.

En avgörande betydelse för landsbygdsutveckling är att skapa förutsättningar för ett bra näringsklimat på landsbygden. Här har Miljöpartiet stora visioner när det gäller satsningar på gröna näringar såsom förnybar energi och närodlade livsmedel.

Om Västerås stad ställer krav på sådana produkter skapas många arbetstillfällen på landsbygden. Vi anser till exempel att Mälarenergi ska satsa på bioenergi i stället för på avfallsförbränning.

Hoppas att Centerpartiet håller med oss så att vi kan kombinera miljösatsningar med en god landsbygds-utveckling både i Västerås och i landet i övrigt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons