Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Edström (MP): Vilka är det som är bakåtsträvare egentligen?

Annons

Nu har även Britt-Inger Lindell (FP) sällat sig till den skara som tillsammans med Tomas Salzmann (M) och Staffan Anger (M) anklagar mig för dåligt omdöme som ordförande för Mälarhamnar AB, trots att jag inte ens tillträtt på posten.

Gemensamt för alla tre verkar vara att de ifrågasätter att slussenprojektet ska genomgå sedvanlig miljöprövning. På något annat sätt kan jag inte tolka kritiken, eftersom det är det enda jag hävdat. Man kan ju fråga sig vem som har dåligt omdöme. Är det några fler personer i den blåbruna alliansen som också kräver undantag från gällande svensk lagstiftning så föreslår jag att dessa träder fram och bekänner färg.

Lindell anklagar också Miljöpartiet för att inte vilja ha flygplats. Debatten i fullmäktige handlade om huruvida kommunen ska ge driftsbidrag till flygplatsen eller inte. Vi rödgröna var överens om att inte vilja ge något driftsbidrag. Alliansen och Sverigedemokraterna röstade tillsammans igenom beslutet att ge flygplatsen ett driftsbidrag på 15 miljoner kronor för 2011.

Samma blåbruna allians röstade också igenom högre biljettpris på bussen. Tydligare än så här kan det inte bli i politiken.

Vi rödgröna vill satsa på en hållbar samhällsutveckling där vi stödjer miljövänliga energieffektiva transportslag, medan oppositionen tydligen har en annan agenda. Finns det någon övre gräns för hur mycket alliansen anser att flygplatsen får kosta Västerås skattebetalare, eller ska den drivas vidare till vilket pris som helst?

Jag har alltid trott att både Folkpartiet och Moderaterna stod för en marknads-inriktad politik där företag ska drivas på affärsmässiga grunder på en konkurrens-utsatt marknad. Flygplatser tycks utgöra ett undantag. Finns det fler undantag? Kanske är det så att både Moderaterna och Folkpartiet har förvandlats till bidragspartier eller hur ska man annars tolka det kraftiga försvaret för att behålla vårdnadsbidraget?

Lindell menar att Miljöpartiet vill vrida klockan 100 år bakåt i tiden. För 100 år sedan fanns det ingen miljölagstiftning. Miljöbalken trädde i kraft 1999. När det gäller slussenprojektet tycks varken Moderaterna eller Folkpartiet vilja kännas vid att den existerar.

Vem är det egentligen som vill vrida tillbaka klockan?

Magnus Edström

kommunalråd (MP) i Västerås

tillträdande styrelseordförande för Mälarhamnar AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons