Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Johansson: Lögarängens gräs bör fortsätta vara gratis

Annons

Ulla-Brita Arnör föreslår i VLT den 10 november att Västerås äventyrsbad bör uppföras på grönområdet intill Lögarängsbadet i stället för att projektet Kokpunkten blir en realitet.

Tanken är intressant och förståelig. Nämnda grönområde är nämligen ett av få centrala andrum vi har i stan. På sommaren samsas flanörer, solbadare och fotbollsspelare på gräset. I ett samhälle där människor medvetet såväl som omedvetet låter sig styras av byggd miljö och infrastruktur kan det vara befriande att ha en grön plätt där man kan vara sig själv.

Annat är det med det gamla ångkraftverket med omnejd. Den intilliggande sjöremsan har i folkmun benämnts "skitviken".

Marken måste saneras - ett både besvärligt och kostsamt arbete. Det gamla ångkraftverket med tillhörande industrimark har

varit en död zon länge, en plats man inte gärna uppehåller sig på. Men med Arnörs förslag skulle Lögarängen inhägnas och beläggas med avgift. Det vore sorgligt om området skulle anta en så bestämd form. Jag är övertygad om att det behövs mer fria utrymmen i Västerås. På dessa måste människor kunna känna att de kan få vara, utan att funktionerna är styrda. Det ska väl inte alltid behöva kosta pengar att få njuta av Västerås?

Kokpunkten i sig är ett positivt tillskott till stadsbilden. Möjligen kommer detaljerna att vara mer än viktiga för att projektet både ska bli lönsamt för dem som genomför det och för oss som ska njuta av det. Människors behov, sociala liv och trivsel bör tas i beaktande innan de första spadtagen tas. Vi får nämligen inte glömma att vi bygger och rustar upp åt oss själva.

Vid centrala Mälarstranden i Västerås pågår ett av de mest intressanta projekten i hela Sverige. Nu har vi chansen att på allvar få visa att vi är en av Nordeuropas vackraste sjöstäder. Sjösätt därför projektet Kokpunkten! I nästa andetag kommer vi då att få skäl att döpa om skitviken till något mer passande!

Magnus Johansson

västeråsare, studerande

inom kulturgeografi

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons