Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mälarenergis kunder drabbas

Annons

Med anledning av den debatt och de artiklar som har varit i VLT kring den planerade utdelningen från Mälarenergi till Västerås stad, vill jag ge följande kommentar.

I VLT den 9 september fanns rubriken "Pengar från Mälar-energi ska rädda budgeten". Med den årliga utdelningen om 50 miljoner kronor skulle det för i år bli en total utdelning om 107 miljoner kronor från Mälarenergi. Jag skrev då i min debattartikel den 14 september "att kommunala bolag, som Mälarenergi och Mimer och indirekt dess kunder/hyresgäster, inte ska ge inkomster i den kommunala verksamheten är viktig".

Kent Ryberg har haft synpunkter på min debattartikel (VLT den 18 september).

Om kommunfullmäktige skulle besluta, vilket jag inte hoppas, att Mälarenergi ska lämna en total utdelning om 107 miljoner kronor till Västerås Stad, så torde det innebära en ekonomisk försämring för Mälarenergi på 107 miljoner kronor. Det blir en ekonomisk försämring för Mälarenergi på samma sätt som det blir en ekonomisk förstärkning för Västerås stad. Detta drabbar också indirekt Mälarenergis kunder. Pengar som kan användas av Mälarenergi för framtida investeringar och/eller lägre taxor.

Det är ändå positivt att Kent Ryberg lovar "så långt som sakerna ligger i vår kontroll blir det ingen ytterligare höjning av fjärrvärmetaxan under mandatperioden fram till 2006".

Tar fullmäktige inte ställning nu finns risker för att kommunala bolag och dess kunder i framtiden, genom boendet, än mer får vara med att bidra med pengar till kommunen.

HANS-GÖRAN LÅNG

Hyresgästföreningen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons