Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska kunna leva på sin lön

Annons

Det går bra för Sverige och svenska företag. Företagen redovisar höga vinster och direktörerna plockar ut saftiga löner och bonushöjningar. Knappast någon av dem nöjer sig med 4,5 procent i lönepåslag. Våra medlemmar måste ha rätt till en rimlig andel av det de har bidragit till. Därför kräver HTF garanterade löneökningar på 550 kronor för alla våra medlemmar.

Just nu pågår kollektivavtalsförhandlingar för cirka tre miljoner arbetstagare i Sverige. Fackförbund och arbetsgivare möts för att förhandla om löneökningar, övertidsersättning, OB-tillägg och annat som inte är lagstadgat i vårt land. Fackförbunden kräver bättre villkor för sina medlemmar och arbetsgivarna säger nej. Så har det varit sedan fackförbundens begynnelse, men i år har det blivit extra tydligt att arbetsgivare och fackförbund står långt ifrån varandra.

Under 2006 samlades drygt 700 HTF-ombud på avtalskonferenser för att diskutera HTF:s kommande krav i avtalsrörelsen. De krav som nu presenteras för arbetsgivarna är bland annat:

* löneökningar med 4,5 procent varav en garanti om minst 550 kronor.

* höjda lägstlöner för 24-åringar till 16300 kronor i månaden (att jämföras med dagens 15020 kronor) och för 20-åringar till 14000 kronor i månaden (jämför med 12700 kronor idag).

* förbättringar i arbetstiden, exempelvis kortare arbetstid om man inte jobbar dagtid.

Våra krav bemöts kallsinnigt av arbetsgivarna. De säger nej till en garanterad höjning. De vill ta bort lägstalönerna eftersom de själva vill bestämma över lönenivåerna och vilka som ska få högre lön. De vill också utöka antalet timmar som de anställda ska kunna beordras att jobba övertid.

Här i Västerås har ett antal nystartade företag vägrat att teckna kollektivavtal och betalar endast provision till de anställda. Flera medlemmar har trots heltidsarbete inte kommit upp till mer än 8000 kronor i månaden i bruttolön. Vi har också sett exempel på företag som driver igenom lönesänkningar under hot om att säga upp samtliga om de vägrar acceptera försämrade anställningsavtal. På företag med kollektivavtal finns det åtminstone en nedre gräns för hur lite företaget får betala i lön, så att de inte kan utnyttja unga personer till exempel som gratis marknadsförare.

En garanterad höjning skulle ge mest i plånboken till våra lågavlönade medlemmar. Eftersom 75 procent av HTF:s medlemmar med en lön under 20000 kronor är kvinnor skulle det dessutom bidra till att öka jämställdheten.

Det är dags att värdera de anställdas insats i kronor och ören. Glada tillrop och medalj för lång och trogen tjänst ger inget extra i hushållskassan. Man måste kunna leva på sin lön.

Gunilla Granberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons