Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångfald är bättre än enfald

Annons

Anders Teljebäck är förbryllad över den sjukvårdspolitiska debatten (VLT 1 april). De flesta andra människor är förbryllade och förtvivlade över hur sjukvården fungerar både här i Västmanland och i övriga landet. Inte minst gäller det möjligheten att få vård, när vården så småningom ges är den allra oftast mycket bra.

Anders Teljebäck är dessutom förtvivlad över min och folkpartiets aningslöshet. Det är nog så att Anders Teljebäcks förbryllelse och förtvivlan är självförvållad. Han har inte förstått eller vill inte förstå att en solidariskt finansierad sjukvård kan utföras av andra än de som är anställda av landstingen.

Det tål att upprepas för Anders Teljebäck, än en gång, att det inte handlar om en utförsäljning av sjukhus som leder till att den som har den tjockaste plånboken får vård först.

Det finns i dag inget riksdagsparti som förespråkar detta och har man följt debatten i till exempel riksdagen i denna fråga finns det inget tvivel kring detta.

I Västmanland har vi haft privata entreprenörer inom primärvården under ganska lång tid nu. Tycker Anders Teljebäck inte att de har bidragit till en utveckling av primärvården? Det tycker jag, som under åren 1976-1994 som landstingsledamot och även därefter noga följt utvecklingen både som politiker och patient.

Hela den svenska sjukvården är enligt min mening i stort behov av förnyelse inte minst vad gäller omhändertagande och tillgänglighet. Därför vill jag och folkpartiet att alla goda krafter skall få medverka i denna utveckling i stället för att man skall införa förbud.

Vi välkomnar utveckling inom den offentliga sektorn, kooperativ, icke-vinstdrivande verksamhet och även privata entreprenörer som vill verka inom det system med solidarisk finansiering som vi har i dag.

Mångfald är bra mycket bättre än enfald.

Kerstin Heinemann

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons