Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Dellham (M): Personalen vår viktigaste resurs

Annons

Vi moderater har tillsammans med övriga allianspartier sett till så att Landstinget Västmanland arbetar med att förbättra arbetsmiljön. Vi har ansvar för att förebygga ohälsa och främja rehabilitering för våra anställda. Det är därför glädjande att sjuktalen fortsätter att minska.

Personalen är vår viktigaste resurs och vi ska vara stolta över att det finns många olika yrkeskategorier och att utbildningsnivån är hög. Alla anställda ska ha personliga kompetensutvecklingsplaner, och detta arbete ska utvärderas. Här finns det förbättringsarbete att göra.

Särskilda lönesatsningar har gjorts. Landstingets lönesättning ska vara individuell och ge möjlighet till lönekarriär. Jämställdhetsarbetet utgår från principen om lika lön för likvärdigt arbete, oberoende av kön.

Framtidens stora pensionsavgångar kommer att vara en utmaning för Landstinget. Ska vi lyckas säkra möjligheterna att rekrytera kunnig personal så måste det personalpolitiska arbetet vara framgångsrikt. Mitt mål är att anställda ska känna stolthet över att arbeta i Landstinget Västmanland.

Kompetensutveckling, utbildning och fortbildning har strategisk betydelse för landstinget. 60 procent av alla anställda har universitets- eller högskoleutbildning. Det är viktigt att kunna erbjuda goda utvecklings- och forskningsmöjligheter. Dessa möjligheter ska vara väl kända bland de anställda i alla delar av verksamheten.

Landstinget Västmanland ska ha målsättningen att vara ett av de främsta i landet gällande personalpolitik. Det förutsätter att vi visar de bästa resultaten.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons