Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Lindelöf (kd): Stärk konsumentmakten!

Regeringen föreslår nya möjligheter för Finansinspektionen att ingripa mot fondbolag som bryter mot regler som bland annat rör information till spararna.

Annons

Enligt förslaget får Finansinspektionen bland annat möjlighet att utdöma straffavgifter på upp till 50 miljoner kronor för de fondbolag som bryter mot regelverket.

För några veckor sedan uppmärksammade tv-programmet "Uppdrag granskning" att fondbolagen använder missvisande index för att visa hur deras fonder utvecklats. Detta är naturligtvis oacceptabelt. Hushållen har rätt till god information så att de kan göra väl genomtänkta val. Därför är det bra att alliansregeringen tar tag i dessa frågor.

Jag välkomnar de initiativ som kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (kd) gjort för att stärka konsumentmakten på bank- och finansområdet.

För oss konsumenter kommer den nya lagen, i kombination med en rad andra åtgärder, att innebära förbättrad information och större konsumentmakt. Kunnigare konsumenter i alla åldrar och ett gott regelverk för information kan gemensamt bidra till att lyfta kvaliteten på de finansiella tjänster som erbjuds hushållen.

Maria Lindelöf

ombudsman för kristdemokraterna i Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons