Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Ericson (v) spelar dubbelt

Annons

I VLT den 19 augusti stoltserar det vänsterpartistiska kommunalrådet Mats Ericson över de goda omdömen Västerås stad fått i en rapport från Skattebetalarnas förening. Mats Ericson undanhåller konsekvent att rapporten förklarar Västerås kostnadseffektivitet med beställar-utförarmodellen, en modell som Mats Ericson sagt sig vilja avskaffa. Beställar-utförarmodellen underlättar att verksamhet konkurrensupphandlas, vilket genom åren sparat hundratals miljoner åt västeråsarna.

Jag har i VLT den 25 augusti ställt tre frågor till Mats Ericson. Frågorna måste vara besvärliga att hantera eftersom tystnaden från den vanligtvis så talföre Mats Ericson är total.

Jag har under mina år i politiken träffat många företrädare för det parti, som idag kallar sig vänsterpartiet, tidigare vänsterpartiet kommunisterna. Många verkar vara idealister, inte minst imponeras jag av engagemanget för dem som i Sverige sökt en fristat och som hotas av utvisning till följd av en allt annat än generös svensk flyktingpolitik.

Mats Ericson skapar när det krävs en helt egen historieskrivning. För ett år sedan krävde västeråsaren Ulf Hedman i VLT besked om varför Mats Ericson ställde upp på att med kommunala medel täcka förluster i Västerås flygplats AB. Närmast avklädd och pressad av frågan försökte då Mats Ericson klara sin belägenhet genom att hävda att underskottstäckningen från Västerås stad inte var med skattemedel. Mats Ericson försökte då på fullt allvar hävda att i Västerås finns det två sorters svenska kronor, varav bara en av dessa var skattemedel. En skrattretande förklaring som förmodligen Mats Ericson var helt ensam om. Men heter man Mats Ericson och blir pressad då är inte sanningen viktigast.

Åter till rapporten från Skattebetalarnas förening. Utan ett uns av skam stoltserar Mats Ericson över slutsatserna i rapporten från Skattebetalarnas före-ning. Men det var innan det blev allmänt känt att den av Mats Ericson så förhatliga beställar-utförarmodellen var den enskilt viktigaste förklaringen till de goda omdömen som kom Västerås till del.

Mina tre frågor löd: Har du läst rapporten från Skattebetalarnas före-ning? Delar du rapportförfattarnas slutsats att den enskilt viktigaste förklaringen till att Västerås bedriver sin verksamhet mer kostnadseffektivt än andra kommuner är beställar-utförarmodellen? Innebär slutsatserna i rapporten att du numera vill behålla beställar-utförarmodellen i Västerås? Sedan dess har det blivit tyst, mycket tyst från Mats Ericsons sida.

Ovan presenteras två exempel på hur Mats Ericson agerar. Min slutsats blir hård: Mats Ericson tvekar inte att bedriva dubbelspel. I detta dubbelspel betyder kravet på sanning ingenting.

Bengt-Åke Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons