Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med höjd skatt kan vi öka bemanningen

Annons

Barn och ungas villkor är utgångspunkten för den Socialdemokratiska politiken. Vi vill bygga ett bättre Västerås för alla, framtidens stad.

Men barn och unga ser att vi har utmaningar i andra delar av välfärden. Därför ingår också satsningar på de äldre i den socialdemokratiska framtidspolitiken.

När man är som svagast ska samhället vara som starkast. Det är kärnan i vår välfärdspolitik.

Arbete är grunden för all vår välfärd. Fler i arbete ger fler skattekronor att fördela till skola, vård och omsorg. Behoven i vården och omsorgen är stora och vi socialdemokrater vill lägga mer pengar för att möta de behoven. Vi prioriterar de äldre.

Därför ser vi att vi behöver gå tillbaka till den skattesats som gällde före 2006. Det ger oss 72 miljoner till skolan men också äldreomsorgen.

Västerås står inför en stor demografisk utmaning: Vi blir allt fler äldre. Samtidigt behöver vi göra kvalitetshöjningar för att möta behoven inom äldreomsorgen. Därför vill vi:

• Stärka bemanningen på våra äldreboenden. Personalen är vår främsta resurs.

• Garantera rätten till heltid för de anställda. Det ökar kontinuiteten och tryggheten för dem som behöver hjälp.

• Fortsätta satsningen på att utveckla trädgårdarna runt våra äldreboenden och arbeta metodiskt med utevistelse varje dag. Genom utevistelsen förbättras äldres hälsa. Man sover bättre, kan minska medicinering och känner sig mer tillfreds med livet.

Vi värderar de anställa i vården högt. Vi behöver öka bemanningen på äldreboendena, fortsätta genomföra rätten till heltid, jobba bort delade turer och minska visstidsanställningar.

Det här är en viktig reform för framtiden. Om vi ska locka personal till äldreomsorgen måste vi ha schyssta anställningsvillkor.

Rätten till heltid och en lön som går att leva på är en viktig jämställdhetsreform. Även anställda inom äldreomsorgen blir en vacker dag gamla och då har de rätt till en pension som är värd namnet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons