Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer jämställd föräldraförsäkring krävs

Annons

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor ökar fram till 40–44 års ålder, det vill säga under den period många bildar familj. En genomgång som förbundet gjort visar också att kvinnor i Västmanlands län tar ut tre gånger så många föräldrapenningdagar som män gör. Nu krävs att föräldraförsäkringen förändras.

Juseks lönestatistik för bland annat jurister, samhällsvetare och ekonomer, visar att kvinnor tjänar 87 procent av mäns lön. Under ett arbetsliv blir det 2,9 miljoner kronor mer som män får i lönekuvertet.

Skillnaden motsvarar lönegapet på hela arbetsmarknaden, trots att våra medlemmar inte jobbar i traditionellt kvinno- dominerade yrken. Män tjänar i genomsnitt 13 procent mer än kvinnor, varav 5,7 procentenheter utgörs av oförklarade löneskillnader.

Löneskillnaderna ökar kontinuerligt fram till 40–44-årsålder, det vill säga under den tid då många bildar familj eller förväntas göra det. En viktig förklaring är att kvinnor står för majoriteten av föräldraledigheten.

Juseks genomgång visar att kvinnor i Västmanlands län tog ut drygt tre av fyra föräldrapenningdagar förra året. Männen tog ut knappt var fjärde dag.

Den ojämna fördelningen av föräldraledigheten och längre frånvaro från arbetsmarknaden får stora negativa konsekvenser för kvinnors karriärmöjlig- heter, lön och hälsa. Samtidigt går många pappor miste om den fantastiska möjligheten att vara föräldraledig med sitt barn.

Det är tydligt att uttaget av föräldraledigheten måste bli mer jämställt.

Arbetsgivare ska inte kunna utgå från att kvinnor kommer att vara mer frånvarande från arbetsmarknaden och därmed värdera deras arbete lägre genom lägre löner.

Jusek föreslår därför förändringar i föräldraförsäkringen:

● Tydliggör att föräldrapenningdagarna fördelas lika mellan föräldrarna. Genom att vara tydlig med att hälften av de 480 föräldrapenningdagarna är vikta för vardera föräldern finns stora möjligheter att förändra såväl förväntningar som faktiskt uttag.

● Det ska fortsatt vara möjligt att överlåta dagar till den andra föräldern, 90 dagar på sjukpenning och grundnivån och 30 dagar på lägstanivån. Det innebär att ytterligare 45 dagar på sjukpenning- och grundnivån viks för vardera föräldern. Tillsammans med dagens 60 reserverade dagar blir det 3,5 månader som inte är överlåtningsbara.

● Möjliggör att föräldrapenningdagar kan överlåtas till andra närstående. Det ökar flexibilitet och försäkringen anpassas bättre till olika familjer.

● För större flexibilitet ska föräldrapenning kunna tas ut efter att barnet fyllt tolv år eller avslutat årskurs fem i grundskolan. Även äldre barn kan ha ett behov av föräldrarnas närvaro.

● Då jämställdhetsbonusen inte haft önskad effekt bör den på sikt fasas ut. Fram till dess föreslår vi att den kopplas till antalet överlåtna månader.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons