Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michael Gajditza: Idag lillfingret, i morgon hela handen

Till dem som anser att "rent mjöl i påsen" är ett argument för FRA-lagen vill jag säga följande: Argumentet innebär att ni inte accepterar vad grundlagen och Europa-konventionen säger angående fri- och rättigheter.

Annons

Det står er fritt att tycka och tänka så men intill dess att de ändras, står de fast.

Ni förstår helt enkelt inte den djupare innebörden av demokratibegreppet. Ni förstår inte att det är lillfingret idag och handen imorgon.

Ni har glömt att de friheter och rättig-heter som skrevs in i FN- och Europa-konventionenerna om mänskliga rättig-heter var och är sådana uttryck för demokrati som Europa för bara runt 60 år sedan stod i brand för.

Ni har glömt tv-bilderna från uppförandet av muren och hur människor bakom denna mur gjorde allt för att få del av vad vi i väst tog för givet. Ni har glömt bilderna från när samma mur revs med bara händerna av människor berusade av fri-hetens friska luft.

Ni har glömt att frihet ingalunda är given utan något att kämpa för varje dag, året runt. Allt detta har ni glömt eller ännu värre - struntar i.

Jag vägrar lämna ifrån mig en millimeter till av den frihet som vanns! Jag vägrar göra det när svenska politiker går terrorister tillmötes genom att av rädsla inskränka demokrati och frihet!

Terrorister kan inte ta vår demokrati eller vårt öppna samhälle ifrån oss. Det kan vi bara göra själva.

För att uttrycka det enkelt: demokrati handlar om att försvara exakt det som "rent mjölarna" vill skänka bort!

Michael Gajditza

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons