Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Andersson Elfgren (M): Varför säger V nej till fler vårdcentraler?

Annons

Västmanland växer, behövs fler vårdcentraler?Foto: VLT:s arkiv

Befolkningen i Västmanland och Västerås ökar. Nya bostadsområden byggs och det ställer krav på att samhället också utökar sin service till invånarna genom nya skolor, äldreboenden och vårdcentraler.

Nyligen inkom vårdcentralen Citypraktiken med en ansökan till regionstyrelsen om att starta en ny vårdcentral på Öster Mälarstrand, en filial till deras befintliga vårdcentral inne i Västerås city. Öster Mälarstrand är ett område som vuxit kraftigt de senaste åren och snabbt blivit populärt för många. De kommande åren kommer ännu fler bostäder att byggas där vilket gör att behovet av en lokal vårdcentral ökar.

Öster Mälarstrand är ett område som vuxit kraftigt de senaste åren och snabbt blivit populärt för många. De kommande åren kommer ännu fler bostäder att byggas där vilket gör att behovet av en lokal vårdcentral ökar.

För Moderaterna är det självklart att säga ja till en vårdcentral på Öster Mälarstrand där alla västeråsare kan söka vård genom vårdvalet. När initiativet dessutom kommer från en välkänd aktör som redan idag driver en av de mest populära vårdcentralerna är det ännu mer självklart att säga ja.

Till vår förvåning valde dock Vänsterpartiet att inte ställa sig bakom beslutet i regionstyrelsen. Att Vänsterpartiet är en stark motståndare till alla andra alternativ än de landstingsdrivna är välkänt.

Men det är anmärkningsvärt att partiet inte vill delta i ett beslut som skulle förbättra vardagen för invånarna på Öster Mälarstrand. Ännu mer anmärkningsvärt är det eftersom Vänsterpartiet ingår i det rödgröna majoritetsstyret i landstinget/regionen. Kommer Vänsterpartiet att försöka stoppa fler etableringar av vårdcentraler i Västmanland framöver?

Kommer Vänsterpartiet att försöka stoppa fler etableringar av vårdcentraler i Västmanland framöver?

Ett län som växer måste få stöd i att göra just detta. Västerås behöver fler vårdcentraler och entreprenörer, inte färre.

Mikael Andersson Elfgren (M)

kandidat till landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons