Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Palmqvist (C): Miljöpartiet vilseleder väljarna

Vår gemensamma lokala och globala livs-miljö är och förblir den viktigaste politiska frågan. Tydliga nationella prioriteringar för att klara klimatet, jobben och välfärden är nödvändiga.

Annons
Gasar på. Centerpartiets ledning av regeringens miljöarbete har gjort Sverige ledande i världen när det gäller att minska klimatskadliga utsläpp. Bland annat finns det 50 procent fler tankställen för biogas, och antalet miljöbilar har blivit tolv gånger fler sedan 2005, skriver Mikael Palmqvist. foto: scanpix

För Centerpartiets del handlar det om konkret ”miljöverkstad” och mindre prat. För Miljöpartiet är det precis tvärtom. Det är prat, prat och åter prat från Miljöpartiets sida!

Det finns ingen respekt för medborgarnas pengar! Orden tillväxt, företagande och landsbygd finns inte med på Miljöpartiets prio-riterade agenda! Miljöpartiets pekpinnar, bestraffningar och pålagor för låg och medel-inkomsttagare hotar välfärden!

Centerpartiet levererar miljöresultat i fråga efter fråga. Under Andreas Carlgren ledning av Miljödepartementet har statens miljöbudget ökat från 15 till 20 miljarder kronor samtidigt som vi ökat andelen av förnyelsebar energi och skyddat mer skog än någon annan regering.

Centerpartiets ledning av regeringens miljöarbete har gjort Sverige ledande i världen när det gäller att minska klimatskadliga utsläpp. När Miljöpartiet ägnar sig åt siffer-exercis och prat, fokuserar Centerpartiet på att leverera resultat.

Centerpartiet med miljöminister Andreas Carlgren i spetsen driver på för liknande förbud på EU-nivå.

Det är en livsnödvändig modern resultatinriktad miljöpolitik. För landets bästa behöver den ”gröna rösten” Centerpartiet bli ännu starkare i allianssamarbetet. Det blir den bland annat genom folkets miljömedvetna val vid nästkommande val. Ju fler Centermandat, dessto tydligare konkret genomförd miljö-politik för hela landet!

Vi vill fortsätta med en förändringsprocess som är påbörjad för jobben och miljön. Centerpartiet kommer arbeta för att regeringen ska fortsätta leda Sverige på en väg som är bra för hela landet och dess befolkning. Det är Centerpartiet och inte Miljöpartiet som sett till att energiöverenskommelsen innehåller stora satsningar på förnybar energi. Satsningar som Miljöpartiet bara pratat om.

Centerpartiet har haft förmågan att ompröva strategin när det gäller energipolitiken. Vårt hanterande av kärnkraftsfrågan visar både på stort mod men också på en förmåga att fokusera på de verkliga problemen. Ingen behöver någonsin tvivla på att Centerpartiet fortfarande är emot kärnkraften, detta eftersom det rör sig om en icke-förnybar energikälla. Vi i Centerpartiet anser att det finns bättre sätt att producera el på än med kärnkraft.

Energiöverenskommelsen innebär att Staten aldrig över huvud taget kommer att satsa pengar på ny kärnkraft. Det är solklart i överenskommelsen. Däremot finns starkt stöd på alla fronter till förnybara miljövänliga energi-källor och dess företagande. Miljö-partiet har hela tiden arbetat emot denna överenskommelse.

Vilken sorts miljöpolitik önskar den enskilde medborgaren? Vill man ha en rödgrön diffus energi- och klimatpolitik där radikala förslag inte följs av åtgärder? (Miljöpartialternativet). Eller vill man ha en långsiktig energipolitik som garanterar trygg energiförsörjning, minskade klimatutsläpp och storsatsning på förnybar energi? (Centerparti-alternativet).

Här tydliggörs skillnaden på prat och resultat!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons