Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet är ett borgerligt parti

Annons

Miljöpartiet i Västerås har nu klart visat att det är ett parti i det borgerliga lägret. De har länge försökt gömma sig bakom frasen "varken-eller", varken borgerligt eller socialistiskt.

När de nu själva tar upp frågan om skattebidrag till de så kallade hushållsnära tjänsterna behöver vi inte fundera längre. Det är helt grönt, de driver ett borgerligt krav som socialdemokraterna och vänstern avvisade i fullmäktige i vintras. Då hade folkpartiet lagt förslaget. Nu är det miljöpartiet som driver det!

Men vi är egentligen inte förvånade. Miljöpartiet under Andreas Porswalds ledning, har undan för undan blivit allt mer borgerligt. I så gott som alla ärenden i kommunstyrelsen (KS) och i fullmäktige är miljöpartiet numera överens med de borgerliga partierna mot oss i majoriteten. Går man tillbaka under mandatperiodens snart fyra år och granskar hur miljöpartiet agerat, kan vi se att de undan för undan i allt fler ärenden kommit överens med borgarna.

En del frågor i KS är inte så politiskt kontroversiella, alla är överens. Men i över hälften av alla andra ärenden i KS, har miljöpartiet gått med hela eller delar av borgerligheten.

Dessutom är trenden tydlig under det senaste året. Det har blivit värre!

I nästan 75 procent av de kontroversiella ärendena har de varit överens med borgarna, agerat och röstat som de och skrivit gemensamma reservationer.

En del av frågorna kommer upp i fullmäktige och alla har sett att miljöpartiet inte varit blygsamt i sin iver att puckla på den gemensamma fienden socialdemokraterna och vänsterpartiet.

Även i andra frågor har miljöpartiet visat sin borgerliga hemvist. I en motion om så kallad medborgarmakt, formulerade miljöpartiet sig kring valfrihet som om det vore moderaterna i Nacka som hade skrivit!

Och går vi tillbaka till de hushållsnära tjänsterna, visar Andreas Porswald klart den cyniska högerpolitik som ligger bakom, när han på sin blogg-/hemsida skriver, att de skattesubventionerade hushållstjänsterna skulle kunna vara en väg ut i arbetslivet för många nya svenskar (invandrare). Det han inte säger, är att han menar invandrarkvinnorna och att det vanligtvis är deltidsjobb det handlar om.

Nej, tack! Ska vi använda skattemedel ska pengarna användas till att stärka kvinnojobben inom vård och omsorg. Där behövs de bättre än att smörja redan högavlönade och välbeställda familjer.

De har råd att betala full lön eller också får de städa själva! Det får vi göra!

Ulla Persson

Mats Ericson

Går vi tillbaka till de hushållsnära tjänsterna, visar Andreas Porswald (mp) klart den cyniska högerpolitik som ligger bakom, hävdar kommunalråden Ulla Persson (s) och Mats Ericson (v).

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons