Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet i högerburen

Annons

Jag har noterat att miljöpartiet i Västerås och i landstinget beslutat sig för att ingå i en borgerlig allians för ett maktövertagande i Västerås och i landstinget. Då är det väl på tiden att de förklarar varför moderaterna är omöjliga att samregera med i riksdagen men möjliga i Västerås och i landstinget? Miljöpartiets ekonomiska taleskvinna i riksdagen, Yvonne Ruwaida, hade följande att säga om Moderaterna i budgetdebatten den 20/9;

"Moderaterna verkar vara av samma skrot och korn som alltid. Ett tag lät ju moderaterna som om de hade en ny politik, en politik som var mjukare och hade en social framtoning. Vad innebär nämligen moderaternas politik?

Den innebär att man skär ned på trygghetssystemen för sjuka, arbetslösa och föräldralediga. Det är en politik som leder till ett ökat antal människor som blir beroende av socialbidrag. De sänkta nivåerna i trygghetssystemen gör nämligen att färre klarar av att försörja sig vid sjukdom eller föräldraledighet.

Undersköterskan som är utsliten och sjukskriven, mannen som är förtidspensionerad på grund av en whiplash-skada, den svensk-kurdiska läkaren som är arbetslös på grund av diskriminering, fembarnsfamiljen som kämpar för att få ekonomin att gå ihop - det är de som straffas. Det är de som skuldbeläggs av moderaternas politik, en politik som innebär dramatiska försämringar för människor som lever på marginalen.

Moderaterna kallar det för piskor och morötter, men det rätta ordet är nedmontering av svensk välfärd."

Yvonne Ruwaida skräder inte orden om den moderata politiken. Det är dessutom allmänt känt att miljöpartiets väljare placerar sig mer till vänster än höger i politiken. Detta förstår partiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, som utesluter all regeringssamverkan med moderaterna i riksdagen. Det partiet anses alltför extremt i synen på välfärden.

Miljöpartiet i Västerås och i landstinget har uppenbarligen inte samma uppfattning som sina partivänner i riksdagen, i synen på moderaterna. Vi andra tackar för varudeklarationen och konstaterar att en röst på miljöpartiet i Västerås kommun- och i landstingsvalet är en röst på moderat politik. LARS ERIKSSON

Ombudsman för (s) i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons