Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet klarar sig utan Ulla Persson

Annons

Miljöpartiet har länge varnat för det kortsiktiga tänkandet som ofta genomsyrar politiken och som lett till allvarligt "slitage" på såväl människor, djur och natur.

En huvuduppgift för oss i miljöpartiet är att i stället skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

Genom att exempelvis sänka skatter på miljövänligt arbete och höja den på miljöskadlig verksamhet stimuleras en energieffektiv teknikutveckling, hållbar produktion och hälsosam konsumtion.

Genom miljöpartiets försorg har exempelvis förutsättningar, tillgång och villkor för miljövänligt drivmedel och användandet av miljöbilar förbättrats markant de senaste åren.

Detta har medfört att mer än var tionde bil som i dag säljs är en miljöbil. En utveckling som formligen exploderar och är möjlig tack vare miljöpartiets envetna arbete. För oss är det självklart att även flyget måste ta sitt miljöansvar.

Till och med kommunalrådet Ulla Perssons partikollega, den västmanländske s-ministern Sven-Erik Österberg har sagt till Radio Västmanland om Ryanairs hot om att lämna Västerås flygplats "att det finns en gammal agenda, men nu skyller de på flygskatten". Vidare säger Österberg att "flyget har varit väldigt gynnat och har haft små kostnader för att de har förstört miljön jämfört med andra transportmedel".

Faktum är att till skillnad från andra miljöbelastande transportmedel betalar flyget inga skatter för sin miljöpåverkan.

Detta trots att flyget är det mest klimatpåverkande transportmedlet per rest kilometer och person. Ulla Persson är populistisk i sina utspel för att rädda en olönsam flygplats och något ansvar tar hon inte för att flyget skall ta sitt klimatansvar.

Ulla Persson hävdar att 100 arbetstillfällen hotas om den ekonomiskt olönsamma Västerås flygplats läggs ned.

Vi kan konstatera att med Ulla Persson i spetsen för Västerås kommunpolitik har 388 arbetstillfällen försvunnit från den kommunala verksamheten sedan 2003! Arbeten som behövts för bättre kommunal service.

För att lyckas nå nödvändiga politiska resultat är vi i miljöpartiet öppna för samarbete med andra. Hittills har det varit mest fruktbart att på nationell nivå samarbeta exempelvis med socialdemokraterna i ekonomi- och miljöfrågor och de borgerliga partierna i att ta tillvara enskilda individers skaparkraft exempelvis i friskole- och småföretagarfrågor.

Ulla Persson har, på ett sätt som liknar desperation och egna tillkortakommanden, vid ett flertal tillfällen spytt galla på miljöpartiets senaste budgetöverenskommelse med socialdemokraterna på nationell nivå. Samtidigt verkar hon inse att hennes dagar vid makten i Västerås kan vara räknade.

I Västerås har socialdemokraternas politik, attityd och översitteri lett till att socialdemokraterna isolerats med ett Mats Ericsonlett vänsterparti.

Miljöpartiet, centerpartiet, folkpartiet, kristdemokraterna och moderaterna har en helt annan samarbetskultur än vad socialdemokraterna i Västerås besitter.

Detta har visat sig i det fruktbara samarbete som dessa partier inlett i Västerås.

I stället för att ta initiativ till en konstruktiv diskussion om sakpolitik hotar Ulla Persson patetiskt med att moderaterna skulle bete sig lika maktfullkomligt som sossarna är ohotade Västeråsmästare på.

Håkan Wåhlstedt

Andreas Porswald

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons