Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderata riksdagsledamöter: Socialdemokraterna har mycket att ge besked om i första majtalen

Annons

Den första maj talar socialdemokraten Sven-Erik Österberg (S) i Västerås. Väljarna för-tjänar då att få konkreta besked om vilken politik Socialdemokraterna tänker föra så att fler jobb skapas i Västmanlands län. Då parollen för årets första majspektakel är ”kunskap och arbete bygger Sverige” tycker vi Moderater att Österberg ska vara extra noggrann med att ge svar på följande frågor:

För det första, hur blir jobben fler av att höja trösklarna in på arbetsmarknaden? Moderaternas utformning av politiken och arbetslinjen har sedan 2006 tagit sin utgångspunkt i att få fler i arbete och att färre, framförallt unga, ska stå utanför arbetsmarknaden. Socialdemokraterna däremot vill chockhöja arbetsgivaravgifterna för unga anställda med det dubbla. Hundratals ungdomsjobb är i farozonen i Väst-manland och totalt riskeras 14 000 jobb i hela Sverige.

För det andra, hur finansierar Social-demokraterna sin bidragspolitik – är det genom att skära i välfärden eller höjer ni skatten för de boende? Den ekonomiska politik som Socialdemokraterna har presenterat hittills är fylld med löften som till stor del helt saknar finansiering. Detta leder ovillkorligen till en nedmontering av den arbetslinje Sverige så väl behöver, vilket är oseriöst och oansvarigt i denna ekonomiskt skakiga tid.

För det tredje, tillsammans med vem och hur ska ni styra Sverige? Som det ser ut i dag finns det enbart ett regeringsalternativ i Sverige. Fyra splittrade partier utan sam-arbetsagenda utgör oppositionen. Men Socialdemokraterna tycks tro på sin egen förmåga att styra landet ensamma.

Alliansen tog över rikets styre 2006. Sedan dess har antalet jobb ökat med över 200 000, den värsta ekonomiska krisen i modern tid till trots, samtidigt som sysselsättningsgraden ökar i alla åldersgrupper. Under samma period har utanförskapet minskat med drygt 200 000 personer. Det är resultatet av en konsekvent arbetslinje. Så tar vi ansvar för ekonomin och så bygger vi Sverige starkt. Alliansen har gjort den största satsningen på forskning i modern tid och vi fortsätter att investera i utbildning.

Socialdemokraterna har med sin fjärde partiledare på fem år nu bestämt sig för att fokusera på jobben. Det välkomnar vi, även om de konkreta beskeden lyser med sin frånvaro. Därför uppmanar vi Sven-Erik Österberg (S) att i sitt första majtal redogöra för hur en fortsatt bidragspolitik och en nedmonterad arbetslinje leder till fler jobb i till exempel Västerås eller Hallstahammar.

I sammanhanget uppskattar säkerligen alla de barnfamiljer och pensionärer i Västmanlands län som nyttjar ROT- och RUT-avdragen, för att få mer vardagsfrihet, en förklaring till varför Socialdemokraterna vill försämra deras villkor.

I Västmanlands län behövs en politik som främjar välfärd, jobb och utbildning. Därför driver Alliansregeringen en offensiv politik där minskad arbetslöshet, åtgärder för bättre utbildning, ökad tillgänglighet i vården och förstärkt konkurrenskraft för Sveriges företag är fortsatt viktigt. Social-demokraterna har mycket att bevisa tills de kan påstå sig göra detsamma. Västmanlands län väntar på dina svar Sven-Erik Österberg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons