Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater: Allt talar för fler bostäder i Skultuna

Annons

Man kan tydligt utläsa hur planerna ligger för att förtäta på serviceorterna på landsbygden. Men Skultuna har kommit på undantag i visionsarbetet och i planen för kommande bebyggelse och utbyggnad av Västerås. Varför har man i planerna på var det skall byggas bostäder i Västeråsområdet planerat för så lite byggnation i Skultuna?

Vi vill att man snarast planerar in flera bostäder i Skultuna. Både hyreshus, bostadsrätter och friliggande villor. Idag finns det inte en enda ledig lägenhet genom Mimer att få tag på i Skultuna

I Skultuna finns redan allt som behövs gällande skolor, förskolor, åldringsvård, sjukvård, kommunikation, med mera. ¿Dessutom är det ett trevligt väl fungerande samhälle att bo i. I

Här finns aktivt idrottsliv, även en konstgräsplan. Vi har bibliotek, affärer, badanläggning, arbetsplatser, ett aktivt ¿föreningsliv och en företagarförening. Allt detta inom gångavstånd!

För den som tycker om att cykla eller motionera finns en utmärkt asfalterad cykelväg in till Västerås.

Att planera för stora byggnationer i andra områden där allt detta inte redan finns medför stora kostnader för att få ett fungerande samhälle. I Gäddeholm finns ingenting men ändå ska Gäddeholm byggas ut till en serviceort. Bara vägen till Gäddeholm kommer att kosta över 100 miljoner kronor.

Vi välkomnar också privata aktörer som vill bygga i Skultuna.

Vi önskar och ser fram emot att Mimer, som är den största aktören på hyresmarknaden i Skultuna, skall se över sitt bostadsbestånd och modernisera fastigheterna som ofta är slitna och byggda under 1950-talet men även planera för nya bostäder. Helt enkelt göra Skultuna till ett attraktivt område att bo i.

Det är trots allt inte längre till Skultuna än till västra Skälby från Västerås centrum.

Med den kommande kollektivtrafiken Smartkoll, blir det mycket enklare att pendla till Skultuna. Endast 15 minuter med buss och två minuter till svampskogen!

Vi vill välkomna fler bostäder i Skultuna! Varför inte göra det till ”Svartådalens pärla”!

Irene Hagström (M)

andre vice ordförande

Ulla Mörck (M)

ledamot

Skultuna kommundelsnämnd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons