Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater: Det är vårt ansvar att ställa kritiska frågor

Det har varit en politisk enighet inklusive Miljöpartiet under förra mandatperioden att arbeta för att genomföra det största sjöfartsprojektet i modern tid – en utbyggnad av slussen i Södertälje.

Annons

Alla partier har skrivit debattartiklar och varit engagerade i riksdagen för att få igenom projektet. Slutligen tog regeringen beslutet att slussen skulle byggas. En stor seger för miljön och kommunerna Västerås och Köping.

Den nya minoriteten i Västerås bestämde sig efter valet att välja en motståndare till slussens utbyggnad som ordförande i Mälarhamnar. Detta blev tydligt vid senaste kommunfullmäktige sammanträdet när Magnus Edström tydligt sade att han var kritisk mot slussens utbyggnad.

En tydlig signal har därmed givits till medarbetarna i Mälarhamnar samt näringslivet i regionen är att den nya minoriteten varken prioriterar hamnen eller sluss-frågan. Den nya ordföranden kan inte överlämna frågan till miljödomstolen, som han uttryckte sig till VLT efter debatten, utan måste själv ta ställning till om en slussutbyggnad är bra eller inte.

Moderaterna och alliansen i Västerås är mycket oroade för att den nya ordföranden i sin roll för bolaget Mälarhamnar inte längre kommer att bidra till en den positiva utveckling hamnen haft under den senaste tiden. Mälarhamnar är ett kommunalt ägt bolag som lyder såväl under kommunallagen som aktiebolagslagen och det är styrelsen uppgift enligt lagen att verka för bolagets bästa. Ordförande har dessutom ett speciellt ansvar för att säkerställa att detta sker.

Vi reagerade på senaste fullmäktige därför att Mälarhamnar nu kommer få en ordförande som inte vill arbeta för bolagets bästa och det är viktigt för alla västeråsare att bli medvetna om att den nya minoriteten inte längre prioriterar denna fråga. Därför att det vårt ansvar att ställa kritiska frågor till den nya ord-föranden samt ifrågasätta hans ställningstaganden och roll.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons