Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater: Tryggad välfärd genom kommunala beslut

Moderaterna och Västeråsalliansen har genom många beslut den senaste valperioden effektiviserat användningen av varje skattekrona.

Annons

Det är kommunens uppgift att säkerställa att den lokala välfärden drivs effektivt och utförs av den utförare som kan göra den bäst.

Genom att kontinuerligt pröva vem som är den bästa utföraren där vi får mest nytta av de kommunala skattemedlen har under de senaste åren upphandlingar genomförts där den kommunala utföraren får konkurrera på samma villkor som den privata.

Utvärderingen av anbuden görs strikt genom att den styrs genom lagen om offentlig upphandling. Det gör att västeråsarna är garanterade att få mest nytta hela tiden av varje skattekrona som betalas.

Det är Västerås stad som fortsätter att styra och genom sina beställningar lägger riktmärke för hur välfärden skall utvecklas.

Det garanterar att vi får ett tryggt system och där medborgarna genom de politiska beställarna har ett avgörande inflytande över hur välfärden skall prioriteras och utvecklas.

Det är en tydlig skiljelinje mellan Västeråsalliansens sätt att arbeta och den socialdemokratiska linjen. I dag får vi ut mer av de skattepengar som betalas för att säkerställa välfärden.

Västeråsalliansen tryggar välfärden och vi får kontinuerligt ut mer för varje skattekrona. Fler västeråsare får bättre och mer service än tidigare. De tjänster som kommunen köper i dag, oavsett utförare, är både billigare och bättre jämfört med under tiden då Socialdemokraterna styrde Västerås.

Det finns många exempel på detta, som till exempel från det sociala området, äldreomsorgen, fastighetsunderhåll, sophämtning, gatuunderhåll med mera.

För att ytterligare säkerställa välfärden är det kommunens uppgift, oavsett utförare, att ha ett system för kontinuerlig uppföljning och granskning. Detta är en självklarhet i det privata där kvalitetsrevisorer besöker sina underleverantörer.

Västeråsalliansen ser det som självklart att det skall vara kontinuerliga uppföljningar och kvalitetsgranskningar. Det skall säkerställa att det alltid ges rätt tjänster efter det som är upphandlat. När vi upptäcker brister skall det åtgärdas och som en sista möjlighet skall en utförare, oavsett om det är kommunen eller en privat aktör, kunna bli av med sitt uppdrag.

Västeråsalliansen bygger genom detta system vidare på att skapa en trygg välfärd för alla västeråsare.

Elisabeth Unell

kommunstyrelsens ordförande

Tomas Salzmann

kommunfullmäktigeledamot,

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons