Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater: Vi tar samhällsproblemen på allvar

På vår stämma, som inleddes i torsdags, kommer vi att lägga fast kursen för den ­politik vi vill se under nästa mandatperiod. Sedan två år har vi i flera arbetsgrupper sökt svar på de samhälls­problem som människor upplever i Sverige.

Annons

Särskilt inom sjukvården, finns ett stort behov av reformer. Trots att sjukvården håller en mycket hög internationell klass finns en rad problem gällande skillnader i kvalitet och tillgänglighet. Vi har en vårdgaranti som reglerar när man ska få sjukvård men inte vad den ska innehålla. Vi vill att det i fortsättningen inte ska vara möjligt för ett landsting att vägra erbjuda läkemedel som är reglerade på nationell nivå. Vi vill införa en patienträttighetslag, som gör att patienten kan känna sig tryggare i kontakt med sjukhusen och tydliggör att landstingen måste säkerställa att man ger patienterna den vård de har rätt till.

Klimatförändringarna måste mötas med effektiva åtgärder såväl nationellt som globalt. Vi vill driva på för att minska transporternas klimatpåverkan genom koldioxidsnåla bränslen, använda klimatskatter och handel med utsläppsrätter, effektiva motorer samt förutsägbara och tuffa krav på branschen.

Öppenhet och förmåga att anpassa vår politik till förändringarna i vår omvärld och att tänka nytt på viktiga områden är det viktigaste. Besluten på vår arbetsstämma blir helt avgörande för den politik som vi moderater vill att Alliansen ska gå till val på nästa år.

Jessica Polfjärd

riksdagsledamot för Västmanlands län

Per Schlingmann

partisekreterare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons