Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna med Alliansvänner har försämrat vårt land

Annons

Jessika Pohlfjärd (M) är stolt över de stora försämringar som hon och hennes alliansvänner har genomfört sedan år 2006.

Då sade Reinfeldt att han skulle förändra sjukförsäkringen och det har han gjort med besked. Åtskilliga har blivit utförsäkrade och många har lidit och gått in i fattigdom, tryggheten har försvunnit för många.

Man har undan för undan ändrat reglerna för de sjukskrivna. Enligt den senaste beräkningen ska nu 2¿050 personer utförsäkras. Det är inte nog med det – de sjuka får även lov att betala en högre skatt än de som är friska.

En annan grupp som råkat illa ut är de arbetslösa. De har på grund av vissa åtgärder också blivit utförsäkrade. Deras skatt är också högre än andra löntagares och på det viset har levnadsstandarden rasat. Genom bristen på åtgärder mot arbetslösheten ligger den på ¿väldigt hög nivå.

År 2006 sade Reinfeldt att vi har en massarbetslöshet och att man skulle ändra på det om man kom till makten. Nu är arbetslösheten högre än vad den var 2006. Barnfattigdomen stiger kraftigt i vårt land i jämförelse med ¿övriga länder inom EU.

Apoteken ska privatiseras lovade man och det har man gjort. Det har blivit högre priser samtidigt som man inte har klarat kravet på tillgängliga mediciner. Många sjuka får lov att åka hem utan att få den medicinen de ska ha – den så kallade logistiken har misslyckats.

Ett annat vallöfte var att bilprovningen ¿skulle privatiseras och nu är man i full gång med detta projekt. I vårt östra grannland har man privatiserat bilprovningen och resultatet har blivit avsevärt högre priser, vilket det troligen blir här också. Signaler om vilka riskkapitalbolag som håller på att ta över pekar mot en klar försämring för bilägarna vad ¿gäller priser.

När det gäller pensionärerna har man höjt skatten samt med hjälp av den så kallade bromsen sänkt pensionen för alla.

Andelen fattiga i vårt land har ökat kraftigt sedan 2006. Med det menas att klyftorna har ökat mycket och den moderata högerpolitiken har slagit igenom i många områden. Jag tror att Reinfeldt misstog sig vad gäller det så kallade sovande svenska folket som han skrev om på 1990-talet.

När Jessika Pohlfjärd (M) nu träffar allmänheten – är Du lika stolt om Du råkar möta en arbetslös, utförsäkrad, sjuk, eller pensionär och skall förklara att skattesänkningarna för andra krävde detta. Du och dina alliansbröder och -systrar har gjort vårt land allt svårare att leva i. Det har kommit en kall isande vind som många känner av och som måste bytas till en varm vind i nästa val.

Jag tror att det svenska folket har vaknat, de vill ha tillbaka den trygghet som fanns förut när någonting hände. Det innebär att man har vaknat ordentligt och kommer att säga ifrån med kraft i nästa val, år 2014.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons