Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mor är rar. Var är far?

Annons

Världens kvinnor tjänar i genomsnitt tre fjärdedelar av vad män gör. Detta gäller också för alla de nordiska länderna. I de flesta länder har dubbelt så många kvinnor som män oavlönade arbeten.

Värdet på kvinnors obetalda arbete i hemmet och det lokala samhället utgör uppskattningsvis 10-35 procent av ländernas BNP. I dag är en bra dag att börja ett nytt tänkande och förhållningssätt.

I Sverige är kvinnorna väl etablerade på arbetsmarknaden. De har ofta kvalificerade jobb, kan försörja sig själva, har en egen lön och pension. Men löneskillnaderna är fortfarande stora och kvinnorna toppar statistiken när det gäller ohälsa.

Kvinnor har ofta två jobb i stället för ett: ett avlönat yrkesarbete och ett oavlönat hemarbete.

Huvudansvaret för hem och barn vilar fortfarande i huvudsak på henne. För att ha tid att ta hand om barn och familj väljer de ofta att ta den största delen av föräldraledigheten och därefter jobba deltid när barnen är små. Hon tar ofta ut en lägre ersättningsnivå på föräldrapenningen för att kunna sträcka ut ledigheten med barnen längre.

Konsekvenserna blir att hon får rollen som "den som tar ansvaret hemma" och att mannen "försörjer familjen". Och de gör sitt val med barnens och familjens bästa som utgångspunkt.

När föräldraledigheten ska fördelas så tänker familjerna ofta: "Just i vårt fall blir det här det bästa" och upplever att de väljer själva utifrån sina förutsättningar. Men man översätter omedvetet strukturer till egna frivilliga val. För om man hävdar att familjerna alltid försöker se till den bästa lösningen för just din familj, hur kommer det sig att det nästan alltid slutar med att det är kvinnan som tar huvudansvaret för arbetet hemma?

Det är bara att konstatera att könet fortfarande är den avgörande faktorn. Män och kvinnor styrs omedvetet av traditioner, föreställningar och krav på sig själva.

Med en jämnare fördelning av föräldraledigheten skulle frånvaron på arbetet och närvaron hos barnet vara i stort sett lika hos föräldrarna.

Konsekvenserna skulle bli att arbetsgivarna inte skulle ha samma möjlighet som i dag att göra ekonomiska vinster genom att sortera arbetskraften efter kön. Kvinnornas ställning i samhället skulle förbättras, barnen får en bättre relation till sin pappa och männen utveckla ny kompetens och en ökad insikt i barnens och familjens gemensamma behov.

Den svenska jämställdhetspolitiken har bland annat som mål att kvinnor och män ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter inom alla väsentliga områden i livet. Det innebär bland annat att ha lika villkor och förutsättningar i fråga om företagande, arbete, arbetsvillkor samt utvecklingsmöjligheter i arbetet. Det innebär också att ta ett delat ansvar för hem och barn.

Lars Nordmark

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons