Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mötesplatsen Expectrum är en satsning för alla

Annons

Den regionala utvecklingen i Mälardalen är beroende av att det finns mötesplatser där skolelever, forskare, innovatörer, företagare och näringslivsorganisationer kan träffas och hitta nya samarbetsformer. Utvecklingscentrumet Expectrum är en sådan mötesplats som drivs av Västerås stad i samarbete med näringslivet.

Tanken med Expectrum är att det ska vara en plats för kreativitet och inspiration med fokus på näringslivsutveckling och kompetensförsörjning inom teknikområdet. Fullt utbyggd kommer verksamheten att bidra till fler företag och jobb i regionen.

För att göra Expectrum till den mötesplats som regionen så väl behöver erbjuder vi forskare, företagare och näringslivsorganisationer möjligheten att hyra arbetsplatser.

När vi har presenterat möjligheten att få hyra in sig i Expectrum har vi fått vissa kritiska synpunkter från andra som hyr ut arbetsplatser i Västerås. Bland annat hävdas det att satsningen snedvrider konkurrensen på kontorslokalsmarknaden eftersom det är Västerås stad som driver projektet.

Expectrum vänder sig till dem som delar vår vision om en region med människan och tekniken i en framgångsrik symbios. Att vi får rätt hyresgäster säkerställer vi genom att tillämpa ett särskilt ansökningsförfarande. Vi kommer att säkerställa att vi hyr ut lokalerna till marknadsmässiga priser.

Expectrum är inte bara en plats för innovation utan en innovation i sig. Själva sättet att arbeta och lokalernas utformning är ett sätt att kunna pröva nya arbetssätt.

Det unika med Expectrum är att här möts skolelever, entreprenörer, akademiker och offentliga organisationer. Det är blandningen som är det speciella. Expectrums fysiska miljö ska vara en plattform för en innovativ miljö i hjärtat av centrala Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons