Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP: Alliansen bromsar om bostadsprogram

Jag håller med Claes Kugelberg om att det är olyckligt att vi ännu inte har antagit ett bostadsstrategiskt program för Västerås.

Annons

Det är många strategiska styrdokument som ska tas fram under en mandatperiod och för denna mandatperiod finns chansen till rekord när det gäller att få fram riktigt tunga styrdokument.

Vi har redan antagit ett klimatprogram och en vattenplan. Tanken är att den kommunövergripande översiktsplanen ÖP 2026 ska antas i december. En trafikplan ska tas fram till slutet på nästa år. Alla dessa dokument beskriver inom olika områden vägen till en hållbar samhällsutveckling. Fundamentalt är att vägen dit går i samma riktning, det vill säga varje dokument utgör en pusselbit i ett större pussel.

Med tanke på den parlamentariska situationen där vi har ett rödgrönt minoritetsstyre är det en grannlaga uppgift att få till en bred samsyn. Det har fungerat bra när vi tagit fram klimatprogram och vattenplan.

Vi trodde också att vi hade en bred samsyn för det bostadsstrategiska programmet, men så i elfte timmen valde allianspartierna att slänga in grus i maskineriet genom att lansera ett helt eget förslag som skulle ställas mot det redan framtagna kompromissade förslaget. Ett sådant arbetssätt känns inte seriöst.

Vi har därför valt att avvakta med omtaget av det bostadsstrategiska programmet tills vi beslutat om ny översiktsplan. Helheten är minst lika viktig som de enskilda delarna. Jästen ska blandas i degen innan brödet bakas och det ska också finnas passande och smakfullt pålägg att lägga på mackan.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons