Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP: Ett hållbarhetsperspektiv ska genomsyra samtliga beslut

Annons

Moderaterna Tomas Salzmann och Staffan Anger har avkrävt mig en åsikt om hur jag ser på frågan om en utbyggd sluss i Södertälje. Jag har tidigare både i kommunfullmäktige och i VLT förklarat min ståndpunkt.

Jag har en enkel filosofi när det gäller beslutsfattande. För att kunna fatta ett klokt beslut där alla aspekter är belysta behövs det ett bra beslutsunderlag med konsekvensbeskrivning och förslag på alternativa lösningar. Är det konstigt? I så fall är det djupt oroväckande.

I Salzmanns och Angers värld verkar det som om man först tar ett beslut och sedan tar man fram det underlag som behövs för att underbygga beslutet.

Vi rödgröna har sagt att ett hållbarhetsperspektiv ska genomsyra samtliga beslut som vi fattar i nämnder och styrelser. Vi menar allvar och då måste frågorna belysas från olika perspektiv. Jag vet att förra mandatperioden präglades av stuprörspolitik. Den kommande mandatperioden kommer i stället att präglas av helhetstänkande.

När det finns ett beslutsunderlag för utbyggnad av Södertäljeslussen som visar att projektet är ekonomiskt, ekologiskt, socialt och kulturellt hållbart kommer jag att älska projektet och driva det framåt med full kraft. Var så säkra, Salzmann och Anger!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons